• Cercetătorii au raportat două noi cazuri de reinfectare cu COVID-19, de data aceasta în Europa.
  • Un bărbat în vârstă din Olanda și o femeie din Belgia.
  • Un vaccin eficient ar trebui să prevină atât reinfectarea, cât și boala.

După cazul bărbatului de 33 de ani din Hong Kong care s-a reinfectat cu coronavirus, două alte cazuri de reîmbolnăvire au fost raportate în Europa, relatează New York Times.

Unul dintre cele două noi cazuri este un bărbat în vârstă din Olanda, care are sistemul imunitar slăbit.

Al doilea caz este o femeie din Belgia care a avut simptome ușoare în martie și s-a reinfectat în iunie.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Cercetătorii au comparat materialul genetic al celor trei cazuri de reinfectare și au stabilit că este vorba despre o a doua contactare a virusului, nu despre o boală prelungită.

Cele două noi cazuri au fost anunțate de cercetătorii europeni, dar datele colectate de aceștia nu au fost încă publicate oficial într-un studiu.

Specialiștii au declarat ieri, pentru The Times, că reinfectarea cu coronavirus nu-i surprinde, deși nu ar trebui să ni se pară normal.

Medicii au afirmat că, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor de viroze respiratorii, inclusiv răcelile clasice, gripa sau chiar coronavirusul, dacă te infectezi o dată cu COVID-19 nu înseamnă că nu poți contacta boala și a doua oară. Există, totuși, posibilitatea ca la a doua îmbolnăvire să fii asimptomatic.

„Dacă vrei să existe imunitate de grup trebuie să concepi un vaccin care să prevină și reinfectarea și boala”, a declarat Akiko Iwasaki, medic imunolog la Universitatea Yale.