• Presa din SUA l-a identificat pe cel care a omorât 19 copii și 2 adulți într-o școală din Texas, cu două zile înainte de vacanță.
  • Tânărul în vârstă de 18 ani, care a împușcat și ucis 19 copii și doi adulți la o școală elementară din Texas i-a transmis pe Instagram, unui străin, mesajul „Sunt pe cale să o fac” cu doar câteva ore înainte să deschidă focul asupra copiilor.
  • Salvador Ramos a fost identificat ca suspect în cadrul împușcăturii în masă de la școala elementară Robb din Uvalde de marți, a declarat guvernatorul Texas Greg Abbott. Ramos a fost ucis de poliție după atacul armat.

Ramos, care a urmat liceul din oraș, și-a împușcat bunica înainte de a conduce la școală înarmat cu cu două arme diferite, a explicat Abbott.

Un manager de la Wendy’s din Uvalde a declarat pentru The New York Post că Ramos a lucrat acolo timp de un an și a demisionat în urmă cu aproximativ o lună.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

El „a făcut tot posibilul să rămână singur”, potrivit fostului său șef. Managerul a arătat apoi către doi muncitori: „Știți cum băieții mei vorbesc între ei și sunt prietenoși? El nu era așa. Nimeni nu l-a cunoscut cu adevărat.”

Un cont de Instagram despre care se crede că este al lui Ramos conținea fotografii cu arme și selfie-uri ciudate. Contul, cu numele de utilizator „salv8dor_”, a fost eliminat după ce autoritățile au anunțat numele presupusului criminal.

Postarea pe grilă unică a contului conține trei fotografii — un selfie în oglindă cu Ramos într-un hanorac, un prim-plan alb-negru al feței sale și o fotografie cu o persoane care ține în poală un încărcător pentru o armă de foc.

Același cont a distribuit o fotografie cu două puști așezate una lângă alta în poveștile sale. Într-un mod bizar, contul a etichetat un alt utilizator din fotografie.

Acel utilizator, @epnupues, a spus că Ramos era un străin ciudat care a etichetat-o în fotografia cu pistolul și i-a trimis că „are un mic secret”.

Utilizatorul de Instagram, care a declarat că nu locuiește în Texas, i-a cerut socoteală lui Ramos.

„O să-mi postezi pozele cu armele”, i-a transmis @sal8dor_ direct fetei pe 12 mai.

Discuția dintre cei doi a fost făcută publică de NY Post:

  • „Ce legătură au armele tale cu mine?”, a răspuns fata.
  • „Voiam doar să te etichetez”, a replicat Ramos.
  • Apoi, la 5:48 dimineața, @salv8dor_ i-a trimis un mesaj „Sunt pe cale să o fac”.
  • Fata a întrebat „despre ce vorbești”, la care el a răspuns: „O să-ți spun înainte de ora 11”.
  • „Am un mic secret pe care vreau să ți-l spun”, a trimis el alături de un emoji cu fața zâmbitoare acoperindu-și gura.
  • Nu i-a spus niciodată fetei secretul său. Ultimul său mesaj la 9:16 a fost „Ima air out”.

Aproximativ două ore și jumătate mai târziu, școala elementară Robb a fost închisă în jurul orei 11:43, ora locală, după ce s-au auzit împușcături în zonă.