• Întrebat despre cazul de variola maimuței înregistrat la frontiera cu România, în Ungaria, Ministrul Sănătății a asigurat că „virusul nu trece granița”.
  • Întrebat despre vaccinurile împotriva variolei pe care România ar trebui să le primească, Alexandru Rafila a spus că nu se știe când vor ajunge vaccinurile în România.
  • Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă administrarea vaccinului împotriva variolei decât la contacții direcți ai persoanelor confirmate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi, întrebat despre cazul de variola maimuței înregistrat la frontiera cu România, în Ungaria, că „nu are relevanță că a apărut la graniță” și că „virusul nu trece granița”.

„Nu are nici un fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a susținut ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat despre vaccinurile împotriva variolei pe care România ar trebui să le primească, Alexandru Rafila a spus că vom primi „undeva în jur de 2.000, 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a asigura protecţia”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
MAIA SANDU ÎȘI DONEAZĂ PREMIUL

Ministrul Sănătății a spus că nu se știe când vor ajunge vaccinurile în România.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă administrarea vaccinului împotriva variolei decât la contacții direcți ai persoanelor confirmate.