• China a făcut „progrese impresionante” în dezvoltarea de noi arme nucleare, dar le va folosi doar pentru autoapărare şi nu le va folosi niciodată prima.
  • Wei Fenghe a declarat că scopul final al arsenalului nuclear al Chinei este de a preveni războiul nuclear.
  • Departamentul de Stat al SUA a calificat anul trecut dezvoltarea nucleară a Chinei drept îngrijorătoare şi a declarat că se pare că Beijingul se abate de la decenii de strategie nucleară bazată pe o descurajare minimă.

China a făcut „progrese impresionante” în dezvoltarea de noi arme nucleare, dar le va folosi doar pentru autoapărare şi nu le va folosi niciodată prima, a declarat duminică ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, în faţa delegaţilor la Dialogul Shangri-La, relatează Reuters.

Ca răspuns la o întrebare despre rapoartele de anul trecut privind construcţia a peste 100 de noi silozuri pentru rachete nucleare în estul Chinei, acesta a declarat că țara „a urmărit întotdeauna o cale adecvată de dezvoltare a capacităţilor nucleare pentru protecţie”.

China şi-a dezvoltat capacităţile timp de peste cinci decenii. Este corect să spunem că au existat progrese impresionante”, a spus el. „Politica (…) Chinei este consecventă. O folosim pentru autoapărare. Nu vom fi primii care vor folosi (arme) nucleare”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

El a declarat că scopul final al arsenalului nuclear al Chinei este de a preveni războiul nuclear.

Am dezvoltat capacităţi nucleare pentru a proteja munca grea a poporului chinez şi pentru a ne proteja poporul de flagelul războiului nuclear”, a declarat ministrul.

Departamentul de Stat al SUA a calificat anul trecut dezvoltarea nucleară a Chinei drept îngrijorătoare şi a declarat că se pare că Beijingul se abate de la decenii de strategie nucleară bazată pe o descurajare minimă.