• Gigantul tehnologic a confirmat că a dezvoltat sistemul în timpul conferinței re:MARS, în Las Vegas.
  • Amazon a dezvăluit o funcție controversată care îi permite Alexei să recreeze vocea oricui, chiar dacă persoana respectivă nu mai este în viață.
  • Deși Amazon nu a precizat când intenționează să lanseze această funcție pentru public, unii și-au exprimat deja îngrijorarea că această tehnologie.

Amazon a dezvăluit o funcție controversată care îi permite Alexei să recreeze vocea oricui, chiar dacă persoana respectivă nu mai este în viață.

Gigantul tehnologic a confirmat că a dezvoltat sistemul în timpul conferinței re:MARS, în Las Vegas. Vicepreședintele senior al Alexa, Rohit Prasad, a evidențiat caracteristica într-un videoclip demonstrativ, în care un copil îi cere asistentului vocal să îi citească o poveste înainte de culcare cu vocea bunicii decedate.

Potrivit New sky, echipa Amazon a realizat ieșirea audio făcând referire la doar un minut din discursul unei persoane. Clipul este apoi folosit pentru a crea un sunet audio mai lung care sună aproape identic cu vocea persoanei respective.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC

Acest lucru a necesitat invenții în care a trebuit să învățăm să producem o voce de înaltă calitate cu mai puțin de un minut de înregistrare față de orele de înregistrare din studio„, a declarat Prasad în timpul unei conferințe.

Alexa îi sperie pe unii

Modul în care am reușit să facem acest lucru este prin încadrarea problemei ca o sarcină de conversie a vocii și nu ca o cale de generare a vorbirii. Trăim, fără îndoială, în epoca de aur a inteligenței artificiale.

Deși Amazon nu a precizat când intenționează să lanseze această funcție pentru public, unii și-au exprimat deja îngrijorarea că această tehnologie poate fi folosită pentru escrocherii sau pentru a crea relatări false despre oameni.

Deși funcția de imitare a vocii ar putea fi ciudată pentru unii, Prasad a insistat că scopul a fost de a face ca amintirile să dureze„, mai ales după ce atât de mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag” în timpul crizelor de sănătate la nivel mondial.