• Liderii G7 sunt pe deplin uniți în a-și intensifica sprijinul pentru Ucraina după intensificarea conflictului din ultimele zile.
  • Johnson l-a avertizat pe Macron că orice încercare de a soluționa conflictul acum va provoca doar o instabilitate de durat.
  • Johnson susține că Occidentul ar trebui să aibă discuții foarte, foarte oneste despre consecințele războiului.

Franța susține interzicerea exporturilor de aur rusesc, iar propunerea trebuie să fie discutată acum între cei 27 de membri ai Uniunii Europene, a declarat duminică un oficial al președinției franceze.

Oficialul a declarat că Parisul nu se opune plafonării prețului petrolului rusesc, dar că dorește ca G7 să discute un scut al prețurilor care să limiteze prețurile la petrol și gaze pentru a ține în frâu inflația.

Oficialul a adăugat că G7 sunt pe deplin uniți în a-și intensifica sprijinul pentru Ucraina după intensificarea conflictului din ultimele zile. Premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au declarat duminică că au văzut o „oportunitate de a schimba situația” în Ucraina, în timp ce Londra a avertizat împotriva încercării de a „rezolva” conflictul acum.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat că liderii, care s-au întâlnit la summitul G7 din Germania, „au fost de acord că acesta este un moment critic pentru evoluția conflictului și că există o oportunitate de a schimba cursul războiului”.

Johnson l-a avertizat, de asemenea, pe Macron că orice încercare de a soluționa conflictul acum va provoca doar o instabilitate de durat. De asemenea, riscă să îi ofere președintelui rus Vladimir „Putin licența de a manipula atât țările suverane, cât și piețele internaționale la nesfârșit”, a avertizat Johnson, potrivit purtătorului de cuvânt.

Spre deosebire de Macron, care a continuat dialogul cu Putin, Johnson a respins discuțiile cu liderul de la Kremlin, pe care l-a numit „dictator” de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Într-un interviu acordat presei britanice, Johnson a declarat că Occidentul ar trebui să aibă discuții foarte, foarte oneste despre consecințele războiului, inclusiv despre inflație. Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că sprijinul pentru Ucraina slăbește în fața repercusiunilor conflictului, Johnson a spus că el crede că „presiunea este acolo și anxietatea este acolo, trebuie să fim sinceri în această privință”.