• Sănătatea copilului tău poate fi afectată de lipsa mişcării în aer liber
  • Statul în casă duce la articulaţii mai slabe şi la o postură deteriorată
  • Specialiştii recomandă 20-30 de minute de mişcare zilnică pentru copilul tău



Deși încerci să îl ajuți pe micuțul tău cu ieşiri cât mai dese, fără să încalci regulile de distanţare socială, o problemă cu care te confrunți în calitate de părinte este aceea că copilul tău e nevoit să se joace singur în această perioadă. Mai mult, sănătatea lui poate avea de suferit.

„O forţă musculară scăzută şi o lipsă de antrenament aduce după sine accentuarea modificărilor la nivelul coloanei. Astfel apar scolioze. Ei au nevoie de alergare, de căţărat, de mişcare în aer liber“, explică Brânduşa Mitoiu, medic primar de recuperare la Institutul Naţional de Recuperare.

Recomandări

DUMINICA ASTA DU-TE LA VOT ȘI PUNE ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL, SĂ VADĂ CĂ EXIȘTI!
100K VOTEAZĂ ÎN DIASPORA
RĂSPUNSUL MAE
FRAUDĂ LA VOT?
SUFERI DE BURNOUT?
EȘTI TRIST? AI LIBER!

Și pe plan emoțional pot apărea efecte negative. În lipsa mişcării, celulele nervoase rămân neantrenate, spun medicii.  

Samanta este o fetiță de 4 ani, care și-ar fi dorit să-ţi prezinte bicicleta ei roz. Înainte de epidemie, micuța şi prietenele ei ieşeau zilnic la plimbare. „Mai facem ieşiri, noi nu stăm la casă, stăm la bloc, mai ieşim şi pe terasă, puţin afară. Ca părinţi am căutat să evităm aceste probleme. Chiar sunt probleme în ceea ce priveşte postura şi dezvoltarea, soarele ştim că este foarte important pentru dezvoltarea lor“, spun părinţii.

Sursă foto: Alexandru Dobre/Mediafax foto