• Consilierul de opoziție a fost arestat la sfârșitul lunii aprilie, la mai bine de o lună după ce a luat cuvântul la o reuniune de cartier în zona Krasnoselski din nord-estul Moscovei.
  • El a încercat să înceapă ședința consiliului cu un moment de reculegere în memoria victimelor.
  • Rușilor le este interzis să folosească cuvântul război pentru a descrie invazia.

Un consilier din Moscova a primit șapte ani de închisoare pentru că s-a pronunțat împotriva războiului Rusiei în Ucraina – în ceea ce se spune că este prima pedeapsă cu închisoarea în conformitate cu noile legi care vizează disidența.

Alexei Gorinov, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat în aprilie, după ce a fost filmat în timp ce critica invazia în timpul unei ședințe a consiliului municipal. În conformitate cu legea post-invazie, oricine răspândește știri false despre armată riscă până la 15 ani de închisoare.

Rușilor le este interzis să folosească cuvântul război pentru a descrie invazia. În schimb, președintele Vladimir Putin a inventat sintagma operațiune militară specială, deși a vorbit despre războiul din Donbas în declarațiile făcute joi în fața liderilor parlamentari.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
NADAL PIERDE LA ROMA
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS

Activistul pentru drepturile omului, Pavel Chikov, a declarat că sentința lui Gorinov a fost prima pedeapsă cu închisoarea în conformitate cu noua lege. Până acum, judecătorii au dat doar o amendă sau o pedeapsă cu suspendare.

Prezent la tribunalul din nordul Moscovei, Gorinov a ținut în mână o bucată de hârtie pe care scrisese cu pixul: Mai aveți nevoie de acest război?. Un oficial de securitate a ridicat mâinile pentru a încerca să ascundă mesajul.

Consilierul de opoziție a fost arestat la sfârșitul lunii aprilie, la mai bine de o lună după ce a luat cuvântul la o reuniune de cartier în zona Krasnoselski din nord-estul Moscovei.

În cadrul reuniunii, Gorinov s-a opus ideii ca un concurs de desene pentru copii să fie organizat în condițiile în care copiii mureau în Ucraina. De asemenea, el a încercat să înceapă ședința consiliului cu un moment de reculegere în memoria victimelor.