• Un desen marca Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza.
  • Desenul „Trois personnages” , datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia .
  • Călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.515 euro.

Un desen atribuit lui Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, care se afla în valiza unui călător bănuit de contrabandă’‘, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza, potrivit autorităţile vamale spaniole, citate de presa spaniolă.

Desenul Trois personnages” , datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia şi care a încercat să-l aducă în Spania fără să-l declare”, au precizat autorităţile.

Interogat de vameşii spanioli, călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.515 euro.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Pe fundul valizei însă, vameşii au descoperit o a doua factură pentru suma de 454.000 euro, emisă de o galerie de artă din Zurich, cu referire la desenul Trois personnages’‘, de Pablo Picasso.

Potrivit unei expertize preliminare realizate de specialişti în patrimoniu, este vorba despre opera originală” a pictorului spaniol, iar preţul facturat de galerie este conform cu preţul pieţei’‘, spun autortățile responsabile.

Acest prim raport va trebui confirmat printr-o expertiză mai exhaustivă”, realizată cu ajutorul ,,tehnologiilor inovatoare”, au mai spus serviciile vamale.