• În încercarea de a economisi energie, orașul Hanovra, situat în nordul Germaniei, a decis ca apa caldă să nu mai fie disponibilă pentru spălarea mâinilor în clădirile publice.
  • Este primul oraș mare care oprește apa caldă după ce Rusia a redus drastic aprovizionarea cu gaz a Germaniei.
  • Livrările de gaz rusesc reprezintă în prezent aproximativ un sfert din nevoile națiunii, față de peste jumătate înainte de război.

Orașul german Hanovra a oprit încălzirea și a trecut la dușuri reci în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, scrie BBC.

Este primul oraș mare care oprește apa caldă după ce Rusia a redus drastic aprovizionarea cu gaz a Germaniei.

Germanii au fost anunțați că trebuie să se aștepte la măsuri radicale de reducere a gazelor și la taxe suplimentare pe facturile de energie.

Recomandări

ORDINE ÎN PARLAMENT
CE REFORME VOR PARTIDELE
UN „IRON DOME” ROMÂNESC?
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV
USR-OUT?

Iar UE a convenit să reducă cererea de gaz rusesc cu 15% în această iarnă.

În încercarea de a economisi energie, orașul Hanovra, situat în nordul Germaniei, a decis ca apa caldă să nu mai fie disponibilă pentru spălarea mâinilor în clădirile publice sau la dușurile din piscine, săli de sport și săli de sport.

De asemenea, fântânile publice vor fi oprite pentru a economisi energie, iar clădirile importante, cum ar fi primăria și muzeele, nu vor fi iluminate pe timp de noapte.

Primarul Belit Onay a declarat că obiectivul este de a reduce consumul de energie al orașului cu 15%, ca reacție la o ,,penurie iminentă de gaz„, care reprezintă o provocare semnificativă pentru marile orașe.

Regulile se aplică și în cazul încălzirii

Clădirile publice nu vor avea încălzire din luna aprilie până la sfârșitul lunii septembrie a fiecărui an, iar în restul anului, cu unele excepții, temperaturile din încăperi vor fi limitate la maximum 20C.

Obiectivul de reducere cu 15% a consumului de gaze naturale din Hanovra corespunde obiectivului de reducere a dependenței de gazul rusesc la nivelul întregii UE.

Germania se bazează de mult timp pe gazul rusesc pentru nevoile sale energetice, dar a acuzat recent Rusia că a restricționat fluxul ca represalii la sancțiunile UE din cauza războiului din Ucraina – lucru pe care Rusia îl neagă.

Livrările de gaz rusesc reprezintă în prezent aproximativ un sfert din nevoile națiunii, față de peste jumătate înainte de război.