• Liderul Spaniei a propus o măsură de economisire a energiei pe care mulți bărbați au adoptat-o deja.
  • Premierul spaniol Pedro Sánchez le-a cerut oficialilor guvernamentali și persoanelor care lucrează în sectorul privat să economisească energie renunțând la purtarea cravatelor la locul de muncă.
  • Apărut la o conferință de presă într-o cămașă albă cu guler deschis și o jachetă albastră, Sánchez a explicat că s-a îmbrăcat mai puțin formal nu ca un semn de respect față de obiceiul casual de vineri, ci pentru a reduce consumul de utilități, probabil de aer condiționat, dar nu a precizat acest lucru.

Liderul Spaniei a propus o măsură de economisire a energiei pe care mulți bărbați au adoptat-o deja.
Premierul spaniol Pedro Sánchez le-a cerut oficialilor guvernamentali și persoanelor care lucrează în sectorul privat să economisească energie renunțând la purtarea cravatelor la locul de muncă.

Apărut la o conferință de presă într-o cămașă albă cu guler deschis și o jachetă albastră, Sánchez a explicat că s-a îmbrăcat mai puțin formal nu ca un semn de respect față de obiceiul casual de vineri, ci pentru a reduce consumul de utilități, probabil de aer condiționat, dar nu a precizat acest lucru.

Aș dori să observați că nu port cravată. Asta înseamnă că putem face cu toții economii din punct de vedere energetic”, a declarat premierul la conferință de presă convocată pentru a rezuma performanța anuală a guvernului său.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

El a spus că și-a încurajat miniștrii și funcționarii publici, dacă nu este necesar, să nu folosiți cravată”.

Spania se sufocă de mai bine de o lună, temperaturile din unele părți ale țării depășind adesea 40 de grade Celsius. Guvernul i-a îndemnat pe oameni să reducă costurile cu energia electrică prin nefolosirea excesivă a aerului condiționat.

Creșterea costurilor energiei pentru gospodării și întreprinderi în Spania a fost o problemă majoră în ultimele luni, în special de la invazia rusă din Ucraina din februarie. Sánchez a declarat că guvernul va prezenta săptămâna viitoare un nou plan de economisire a energiei, dar nu a oferit detalii.

El a spus că planul a fost conceput pentru a reduce facturile la utilități și pentru a reduce dependența energetică față de președintele rus Vladimir Putin.

În iunie, Spania a aprobat măsuri de ajutor economic în valoare de peste 9 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari), inclusiv reduceri ale taxelor pe electricitate și o plată unică de 200 de euro (200 de dolari) pentru persoanele cu venituri mici.