• PJSC Gazprom a anunțat sâmbătă că a oprit livrările de gaze către Letonia.
  • Compania a confirmat știrea pe canalul său de pe Telegram.
  • Ministerului leton al Economiei, Edijs Saicans, a remarcat sâmbătă că nu se așteaptă ca țara sa să resimtă un impact major al deciziei PJSC Gazprom.

PJSC Gazprom a anunțat sâmbătă că a oprit livrările de gaze către Letonia, deoarece această țară a încălcat termenii privind extracția acestui produs, anunță Baha.com.

Compania a confirmat știrea pe canalul său de pe Telegram.

La începutul acestei săptămâni, Kremlinul a declarat că Gazprom este obligată să își întrerupă livrările din cauza sancțiunilor impuse Rusiei ca urmare a operațiunii sale militare din Ucraina.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Letonia: Impactul major al sistării Gazprom este puțin probabil

Secretarul de stat adjunct pe probleme de energie din cadrul Ministerului leton al Economiei, Edijs Saicans, a remarcat sâmbătă că nu se așteaptă ca țara sa să resimtă un impact major al deciziei PJSC Gazprom de a întrerupe livrările de gaze către țara baltică.

La începutul acestei săptămâni, compania de gaze naturale a țării, A/S Latvijas Gaze, a emis o declarație în care a precizat că primește marfa de la un alt furnizor, nu din Rusia.

Gazprom a anunțat anterior că își întrerupe livrările de gaze către Letonia, deoarece ar fi încălcat condițiile de extracție a acestui produs.