• Regiunea, controlată în prezent de forțele militare ruse, este cunoscută ca fiind o parte esențială a industriei și agriculturii ucrainene.
  • Centrala a suferit recent bombardamente, atât Rusia, cât și Ucraina acuzându-se reciproc de deteriorarea zonei în care se află instalația nucleară.
  • Ministerul rus al Apărării a acuzat luni Ucraina de „terorism nuclear”, susținând că aceasta a atacat centrala nucleară din Zaporojie.

Șeful provinciei ucrainene Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei, Evhen Balytskyi, a semnat un decret la Melitopol cu privire la organizarea în regiune a unui referendum privind aderarea la Rusia, potrivit unui raport publicat luni de Ria News, citat de Baha.

Regiunea, controlată în prezent de forțele militare ruse, este cunoscută ca fiind o parte esențială a industriei și agriculturii ucrainene, alături de găzduirea celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Centrala a suferit recent bombardamente, atât Rusia, cât și Ucraina acuzându-se reciproc de deteriorarea zonei în care se află instalația nucleară.

Recomandări

DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ
POSIBILA RIPOSTĂ
PICKY EATER BABY
ÎNCĂ 3 PENTRU COTROCENI
PRIZONIERII MOR ÎN RUSIA

Rusia acuză Ucraina de terorism nuclear

Ministerul rus al Apărării a acuzat luni Ucraina de „terorism nuclear”, susținând că aceasta a atacat centrala nucleară din Zaporojie.

„Pe 7 august, regimul Zelenski a comis un nou act de terorism nuclear la instalațiile de infrastructură energetică ale centralei nucleare din Zaporojie pentru a crea o catastrofă umanitară în regiunile Kherson și Zaporojie „, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru atacurile asupra centralei nucleare din ultimele zile, iar Energoatom, operatorul de stat al centralei nucleare ucrainene, a cerut ca situl să fie numit zonă liberă de militari.