• „Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, declară liderul USR, Cătălin Drulă.
  • Declarația a fost făcută după ce România s-a împrumutat luni cu cinci miliarde de lei prin titluri de stat.
  • Liderul USR afirmă că, „deocamdată, dimensiunea dezastrului e acoperită prin măsluirea cifrelor şi prin datorii şi arierate”.

„Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, declară liderul USR, Cătălin Drulă, după ce România s-a împrumutat luni cu cinci miliarde de lei prin titluri de stat: „Nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri”.

„Cinci miliarde de lei s-a împrumutat România ieri prin titluri de stat. Cinci miliarde de lei într-o singură zi. Şi nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri. În propunerea de rectificare publicată ieri vedem cum la Ministerul Energiei s-au cerut 30 de miliarde de lei (2,2% PIB) pentru acoperirea compensării facturilor la energie, dar s-au dat doar 2,5 mld de lei. Pentru PNDL3 (Saligny), din cele 65 de miliarde de lei ale măreţului program, nu s-a alocat mai nimic. La Ministerul Dezvoltării abia au primit la rectificare 0,7 mld lei. Pentru că n-au de unde, e o minciună ca toate promisiunile lor”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă, citat de Mediafax.

Liderul USR afirmă că, „deocamdată, dimensiunea dezastrului e acoperită prin măsluirea cifrelor şi prin datorii şi arierate”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Nu va mai dura mult însă şi de asta se invită unii pe alţii să guverneze de la anul. Soluţia? Soluţia e responsabilitate fiscală. Reducerea cheltuielilor statului, restructurare, eficientizare. Cuvinte străine partidelor fabrici-de-pile. Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, încheie Drulă.