• Ion Cristoiu: La ora actuală este o operaţiune naţională, în care s-a înscris şi dl. Ciolacu, şi anume salvarea soldatului Ciucă. Problema este că europarlamentarele vor duce automat la un scor slab al PNL, care dă posibilitatea în partid să-l răstoarne pe Ciucă. Deci este vorba de păstrarea lui Ciucă.
  • Ion Cristoiu: Europarlamentarele sunt primele după 4 ani. Este clar că vor fi alegeri la mânie. Numai că există şi pentru AUR un mare risc. Ca mânia asta, cum a fost şi în 2020, se consumă şi oamenii se răcoresc. Problema este că la această răcorire, Ciucă, şi nu atât PNL, este victima.
  • Ion Cristoiu: Ei nu vor să rupă coaliţia. E o comedie. O soluţire blândă ar fi aceasta. Să zicem. PNL trece în opoziţie şi nu depune moţiune de cenzură şi rămâne Guvernul Ciolacu. Numai că Ciolacu care e bandit politic, o spun cu duioşie, a zis: bă, eu plec! Cum să facă aşa ceva? Ştiţi ce înseamnă pentru Iohannis? Trebuie să ia 10 antinevralgice.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PNL şi PSD s-au înţeles deja pentru comasarea alegerilor, iar negocierile dintre cele două părţi sunt de faţadă şi fac parte din operaţiunea de salvare a lui Nicolae Ciucă şi de menţinere a lui la conducerea PNL în cazul unui scor slab al. liberalilor la europarlamentare.

„Cred că asistăm la o comedie. De fapt, ei sunt înţeleşi şi au nevoie de aşa-zise negocieri. Că ei spun aşa: trebuie să luăm neapărat o decizie şi e lucru serios, dar dacă sunt serioşi şi vor să facă stăteau până dimineaţa.(…) Să o luăm metodic. Potrivit declaraţiilor lor oficiale, avem un singur subiect de negociere. Şi anume, PNL vrea comasarea locală cu europarlamentarele şi se negociază cu PSD să se comaseze. Prima ciudăţenie este că noi nu ştim ce vrea PSD. (…) PSD vrea un calendar, după părerea mea, care să cuprindă comasarea turului al II-lea al prezidenţialilor cu parlamentare, care ar fi în avantajul lor. Eu nu sunt de acord, prezidenţialele ar trebui să fie separate pentru că acolo alegem un om. (…) Cei de la PNL susţin zi şi noapte că PSD vrea ca ei PNL să declare candidat unic PNL-PSD la prezidenţiale pe Ciolacu. Aţi auzit pe cineva de la PSD spunând asta?”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că în operaţiunea naţională de salvare a lui Nicolae Ciucă se va face şi săltărea de DNA a preşedintelui CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, pentru luare de mită.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

„La ora actuală este o operaţiune naţională, în care să înscris şi dl. Ciolacu, şi anume salvarea soldatului Ciucă. Problema este că europarlamentarele vor duce automat la un scor slab la PNL, care dă posibilitatea în partid să-l răstoarne pe Ciucă. Deci este vorba de păstrarea lui Ciucă. De ce Ciucă? Admiţând că liberalii sunt pe locul trei, nu-i nicio problemă. Îl schimbi pe Ciucă şi poate chiar şi bine. În cadrul operaţiunii <salvaţi-l pe Ciucă> ca preşedinte al PNL este înhăţarea lui Iulian Dumitrescu de DNA. El era prim-vicepreşedinte, dar crea tulburări în partid. Era unul dintre cei care spuneau că în caz de eşec îl dă jos pe Ciucă”, a spus publicistul.
 

Ion Cristoiu susţine că alegerile europarlamentare sunt un prilej în fiecare partid de a-şi debarca liderii în cazul unui rezultat slab, dar nu au nicio însemnătate pentru relaţiile de putere din România.

„Europarlamentarele nu înseamnă nimic în sine. Scorul este valabil pentru partide, dar pentru relaţiile de putere din România nu înseamnă nimic. Dacă AUR obţine 80%, va avea 20 de inşi care se duc la Bruxelles şi acolo s-au pierdut. Problema este că europarlamentarele sunt primele alegeri după 4 ani, în partide dă posibilitatea să-l lucreze pe şef. (…) Şi atunci, la PSD nu se pune problema că ei vor fi pe primul loc, e riscul, zic ei, ca PNL să fie victimă la europarlamentare. (…)”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că scrutinul europarlamentar din iunie va fi unul în care alegătorii vor pune ştampila la mânie şi se vor răcori, dar avertizează că victima acestor răcoriri a electoratului ar putea fi PNL.

„Europarlamentarele sunt primele după 4 ani. Este clar că vor fi alegeri la mânie. Numai că există şi pentru AUR un mare risc. Ca mânia asta, cum a fost şi în 2020, se consumă şi oamenii se răcoresc. Problema este că această răcorire, Ciucă, şi nu atât PNL, este victima. Şi atunci trebuie să faci ceva ca să-l salvăm pe Ciucă să rămână candidat. Îi convine şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Iohannis şi marii puteri

Ciucă preşedinte”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că PNL şi PSD vor rupea coaliţiei, susţinând de declaraţii fac parte din alegerile astfel comedie, ca şi negocieri pentru comasarea.

„Ei nu vor să rupă coaliţia. E o comedie. O soluţire blândă ar fi aceasta. Să zicem. PNL trece în opoziţie şi nu depune moţiune de cenzură şi rămâne Guvernul Ciolacu. Numai că Ciolacu care e bandit politic, o spun cu duioşie, a zis: bă, eu plec! Cum să faci aşa ceva? Ştiţi ce înseamnă pentru Iohannis? Trebuie să ia 10 antinevralgice. În momentul în care pleacă, începe frecvenţa cunoscută: criză politică în România! Dvs. ştiţi ce înseamnă criză politică în România acum? Suntem a patra tara care va semna acel nenorocit tratat de securitate cu Ucraina. În momentul în care e criză politică, mai semnează cineva?”, a mai spus publicistul.

Citește și