• Oamenii de știință din China au studiat 25 de animale și au decis că șoarecele este cel mai probabil transmițător al virusului Langya complet nou, care s-ar putea răspândi deja printre oameni.
  • Virusul a fost detectat după ce oamenii de știință au verificat pacienții care aveau febră.
  • China trage un semnal de alarmă pentru că un nou virus „răspândit de un șoarece” au infectat 35 de persoane în întreaga țară.

Oamenii de știință din China au studiat 25 de animale și au decis că șoarecele este cel mai probabil transmițător al virusului Langya complet nou, care s-ar putea răspândi deja printre oameni. Virusul a fost detectat după ce oamenii de știință au verificat pacienții care aveau febră.

China trage un semnal de alarmă pentru că un nou virus „răspândit de un șoarece” au infectat 35 de persoane în întreaga țară.

Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC) din Taiwan, virusul este complet nou și nu a mai fost răspândit la oameni până acum.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Denumit oficial „Langya henipavirus”, acesta face parte din familia Henipavirus.

Două specii din aceeași categorie au fost identificate în trecut – virusurile Hendra și Nipah, relatează The Sun.

Se spune că cele două virusuri creează boli îngrozitoare, fără nici un leac, vaccin sau tratament cunoscut.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății clasifică această familie de viruși la nivelul 4 de biosecuritate – ceea ce înseamnă că prezintă un risc ridicat de transmitere prin aerosoli și de a provoca boli care pun viața în pericol, fără nicio modalitate de a minimiza gravitatea acestora.

Aceasta are o rată de mortalitate între 40 și 75 %.

Potrivit publicației chineze de stat Global Times, cele 35 de persoane infectate sunt încă în viață și niciuna nu a dezvoltat boli grave.

Virusul a fost detectat după ce oamenii de știință au verificat pacienții care aveau febră.

Printre simptomele raportate se numără febră, oboseală, dureri musculare, pierderea poftei de mâncare, tuse, greață, vărsături și dureri de cap.

Documentul a adăugat că pacienții fuseseră în contact cu animalele înainte de a fi diagnosticați.

Deoarece virusul a fost detectat în rândul unui grup de persoane, este posibil ca acesta să fie deja transmis între oameni.

În document se menționează: „Nu a existat nici un contact apropiat sau istoric de expunere comună în rândul pacienților, ceea ce sugerează că infecția în rândul populației umane poate fi sporadică.

„Urmărirea contactelor a nouă pacienți cu 15 membri ai familiei cu care au avut un contact apropiat nu a relevat nici o transmitere LayV prin contact apropiat.

„Dar dimensiunea mostrei noastre a fost prea mică pentru a determina statutul transmiterii de la om la om pentru LayV.”

Oamenii de știință care au studiat 25 de animale au descoperit că cel mai evident purtător al virusului Langya au fost șoriceii, un mamifer mic asemănător unei cârtițe care se găsește în China.

Trăim o „nouă eră a pandemiilor”, potrivit experților, care spun că următoarea „boală X” ar putea fi chiar după colț.

Boala X este un nume fictiv adoptat de Organizația Mondială a Sănătății în urmă cu trei ani, reprezentând un agent patogen ipotetic, încă necunoscut, care ar putea provoca o viitoare epidemie.

La doi ani și jumătate de la primul focar de COVID-19, oamenii de știință se pregătesc pentru alte dezastre sanitare din cauza unei serii de circumstanțe care înseamnă că bolile transmise prin virusuri vor deveni tot mai frecvente în întreaga lume.