• Se spune întotdeauna că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și cu siguranță există ceva adevăr în acest lucru.
  • Dar ceea ce contează, de asemenea, este tipul de mic dejun pe care îl mănânci în mod regulat, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.
  • Încadrarea în nutrienții potriviți în timpul meselor este o modalitate utilă de a încetini procesul natural de îmbătrânire, iar acest lucru include și ceea ce mănânci la micul dejun.

Se spune întotdeauna că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și cu siguranță există ceva adevăr în acest lucru.

Dar ceea ce contează, de asemenea, este tipul de mic dejun pe care îl mănânci în mod regulat, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.

Încadrarea în nutrienții potriviți în timpul meselor este o modalitate utilă de a încetini procesul natural de îmbătrânire, iar acest lucru include și ceea ce mănânci la micul dejun.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Iată care sunt obiceiurile comune de la micul dejun care îți îmbătrânesc creierul mai repede, potrivit dieteticienilor.

Consumi prea multe alimente foarte procesate

Multe alimente procesate la micul dejun, cum ar fi cerealele și carnea la micul dejun, pot accelera îmbătrânirea creierului din cauza conținutului ridicat de sodiu și zahăr”, spune Clair, autor la Fit Healthy Momma.

Un studiu brazilian recent a constatat că persoanele al căror aport caloric constă în 20% sau mai mult din alimente procesate au înregistrat un declin cognitiv cu 28% mai rapid decât media normală. La conferința în cadrul căreia au fost prezentate aceste rezultate, cercetătorii au declarat că 58% din caloriile consumate de americani provin din alimente procesate.

Alimentele procesate obișnuite pentru micul dejun includ lucruri precum șunca, cârnații, gogoșile, produsele de patiserie preambalate, cum ar fi brioșele, și cerealele zaharoase. Dacă poți, protejează-ți sănătatea creierului limitând consumul acestor alimente.

Nu incluzi legume

Să omiți legumele cu frunze verzi este o greșeală la micul dejun, deoarece acestea pot ajuta la furnizarea multor promotori valoroși ai sănătății creierului, cum ar fi antioxidanții și vitaminele”, spune Clair, iar creierul va avea nevoie în mod natural de mai mulți antioxidanți pe măsură ce îmbătrânim, din cauza procesului de îmbătrânire, deoarece pot ajuta la prevenirea schimbărilor legate de vârstă”.

Un studiu publicat în Neurology a constatat că consumul chiar și a unei singure porții de legume cu frunze verzi pe zi a avut un impact pozitiv asupra încetinirii ratei de declin cognitiv la adulții în vârstă. Verdețurile asupra cărora s-au concentrat au fost spanacul, varza de varză, varza kale și salata de salată verde.

Pentru a încorpora mai multe legume în micul dejun, încearcă să le adăugi la omletă sau prepară una dintre aceste salate delicioase pentru micul dejun.

Nu incluzi suficiente fibre

Fibrele ajută la promovarea unei conexiuni sănătoase între intestin și creier și pot ajuta la atenuarea atâtor boli care sunt asociate cu procesul general de îmbătrânire, cum ar fi scăderea funcției intestinale, colesterolul ridicat și îmbătrânirea cognitivă”, spune Clair.

Această conexiune intestin-creier este importantă la orice vârstă, dar mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Anumite tipuri de fibre, cum ar fi fibrele prebiotice, servesc ca sursă de hrană de top pentru bacteriile sănătoase care trăiesc în microbiomul nostru intestinal. Fără fibre, microbiomul tău intestinal nu va conține la fel de multe bacterii sănătoase. Un studiu a constatat că o dietă săracă în fibre a contribuit la un declin cognitiv mai mare din cauza modului în care dieta săracă în fibre a afectat microbiomul intestinal.

Dacă ești în căutarea unor modalități de a obține un impuls de fibre dimineața, încearcă un bol de fulgi de ovăz sau o bucată de pâine prăjită din cereale integrale acoperită cu avocado sau unt de arahide.

Sari peste micul dejun

Una este să mănânci un mic dejun nesănătos”, dar săritul peste micul dejun în mod regulat poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale cognitive pe măsură ce îmbătrânești.

Un studiu publicat în BMC Public Health a constatat că faptul de a nu lua micul dejun sau de a consuma un mic dejun care nu este bogat în nutrienți poate contribui la un declin cognitiv mai rapid. Unul dintre principalele motive invocate de aceștia a fost faptul că glucoza este o componentă importantă a unui creier sănătos și funcțional, iar micul dejun te ajută să gestionezi nivelul de glucoză din sânge și să refaci glicogenul epuizat în urma orelor petrecute dormind.

Dacă obișnuiești să sari peste micul dejun pentru că ești mereu pe fugă sau te grăbești, încearcă să ai la îndemână niște mâncăruri pre-făcute peste noapte, cum ar fi ovăzul.