• Calificând-o drept „cea mai gravă criză umanitară din lume”, cu șase milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, șeful OMS a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție precum conflictul din Ucraina.
  • În luna aprilie a acestui an, Tedros a făcut o remarcă asemănătoare atunci când, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că „viețile negrilor și ale albilor” în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.
  • La rândul său, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și de criza de sănătate pe care o determină.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sugerat că rasismul se află la originea lipsei de atenție internațională față de situația critică a civililor din regiunea Tigray din Etiopia, devastată de război, conform Reuters.

Calificând-o drept „cea mai gravă criză umanitară din lume”, cu șase milioane de persoane care nu au acces la serviciile de bază, Tedros a întrebat, într-un apel emoționant, de ce situația nu primește aceeași atenție precum conflictul din Ucraina.

„Poate că motivul este culoarea pielii oamenilor”, a declarat Tedros, care este din Tigray, în cadrul unei conferințe de presă online miercuri. În luna aprilie a acestui an, în cadrul unui briefing, el a pus la îndoială faptul că „viețile negrilor și ale albilor” în situațiile de urgență din întreaga lume primesc aceeași atenție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a atacat o aparentă lipsă de preocupare față de seceta și foametea care se desfășoară în Cornul Africii și de criza de sănătate pe care o determină.

„Nimeni nu pare să dea doi bani pe ceea ce se întâmplă în Cornul Africii”, a declarat Ryan, în cadrul unui briefing online cu presa miercuri.

Și Papa Francis a declarat, duminică, că războiul din Ucraina a distras atenția de la problema foametei în lume și a cerut ajutor alimentar urgent pentru a evita foametea iminentă din Somalia, potrivit The New Arab.

„Oamenii din această regiune, care trăiesc deja în condiții foarte precare, sunt acum în pericol de moarte din cauza secetei”, a spus el în discursul său săptămânal din Piața Sfântul Petru, referindu-se la Cornul Africii.

OMS a solicitat 123,7 milioane de dolari pentru a aborda problemele de sănătate rezultate din malnutriția tot mai mare din regiune, unde trăiesc aproximativ 200 de milioane de persoane și milioane de oameni suferă de foame.