• Experții în controlul dăunătorilor au avertizat că pescărușii ar putea acționa „extrem de agresiv” pe măsură ce intră în sezonul de cuibărire, dar au avertizat și oamenii cu privire la excrementele lor infecțioase.
  • Un avertisment urgent a fost emis pentru a avertiza oamenii că pescărușii se comportă „extrem de agresiv” în acest moment și că pot răspândi infecții periculoase.
  • Oamenii trebuie să fie atenți la excrementele lor, deoarece acestea pot răspândi boli precum E. coli și Salmonella.

Experții au cerut oamenilor să fie atenți la pescăruși și la alte păsări dăunătoare, deoarece în prezent este sezonul lor de cuibărit și este posibil ca aceștia să acționeze într-un mod mai amenințător pentru a-și proteja puii.

Dacă acest lucru nu era suficient de rău, ei au ridicat și problema excrementelor potențial toxice ale pescărușilor. Aceasta ar putea fi o problemă și mai mare, deoarece păsările pot confunda clădirile înalte cu vârfurile falezelor, iar excrementele lor pot ajunge pe oamenii neștiutori de mai jos.

Numărul mare de pescăruși deranjanți a provocat deja o creștere a cererii de dezinsecție, potrivit The Irish Mirror.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Acestea devin mult mai agresive în încercarea de a-și proteja puii care au zburat recent. În plus, pot merge chiar până la a încerca să fure mâncare de la public.

Dar oamenii trebuie să trebuie să fie atenți la excrementele lor, deoarece acestea pot răspândi boli precum E. coli și Salmonella.

Acest lucru se poate întâmpla prin contaminarea suprafețelor, prin inhalarea bacteriilor din excrementele uscate sau chiar prin transferarea lor de către acarienii păsărilor care pot mușca oamenii.

„Lansăm un avertisment către populație pentru a trata pescărușii și alte păsări dăunătoare cu precauție în această lună. În această perioadă a anului, activitatea pescărușilor este mai intensă, deoarece este perioada de cuibărit a acestora.” au precizat unii experți.

„Pescărușii au grijă de puii care au zburat recent, astfel încât păsările pot deveni extrem de agresive și protectoare.

Firmele de combatere a dăunătorilor trebuie să acționeze în conformitate cu directivele UE și să utilizeze metode neletale.