• Un sondaj publicat duminică a arătat că 62% dintre germani sunt nemulțumiți de cancelarul german Olaf Scholz, un număr record, față de 39% în martie.
  • Doar 25% dintre germani cred că social-democratul își face bine treaba.
  • De când a preluat puterea, Scholz a trebuit să se confrunte cu războiul din Ucraina.

Aproximativ două treimi dintre germani sunt nemulțumiți de activitatea cancelarului german Olaf Scholz și a coaliției sale fracționare, care s-a confruntat cu criză după criză de la preluarea mandatului în decembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică.

Doar 25% dintre germani cred că social-democratul își face bine treaba, față de 46% în martie, potrivit sondajului realizat de Insa pentru săptămânalul Bild am Sonntag.

În schimb, 62% dintre germani cred că Scholz – care a fost vicecancelar sub conducerea veteranului lider conservator Angela Merkel în precedenta coaliție de guvernare – își face treaba prost, o cifră record, față de doar 39% în martie.

Recomandări

TRUMP ADMIRĂ LOIALITATEA!
WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?

De când a preluat puterea, Scholz a trebuit să se confrunte cu războiul din Ucraina, o criză energetică, o inflație în creștere și acum cu seceta – toate acestea împingând cea mai mare economie europeană în pragul recesiunii. Criticii l-au acuzat că nu a dat dovadă de suficientă putere de conducere.Conform sondajului Insa, sprijinul pentru Partidul Social Democrat (SPD) a fost de doar 19 %, mult în urma conservatorilor din opoziție și a partenerilor de coaliție minori, Verzii, și sub cele 25,7 % obținute de SPD la alegerile federale de anul trecut.

Aproximativ 65 % dintre germani sunt nemulțumiți de activitatea guvernului german de coaliție în ansamblu, față de 43 % în martie. Sondajul vine după o săptămână deosebit de grea pentru Scholz.

În primul rând, a intrat într-un scandal pentru că nu l-a contrazis imediat pe președintele palestinian Mahmoud Abbas la o conferință de presă comună la Berlin, când acesta a acuzat Israelul de comiterea a 50 de Holocausturi.

Apoi, vineri, deputații opoziției din Hamburg l-au acuzat că a ascuns adevărul în timpul unei audieri privind o escrocherie fiscală majoră care a avut loc în timpul mandatului său de primar al orașului portuar din nordul țării – acuzații pe care acesta le neagă, protestând în schimb pentru că are pierderi de memorie.