• Utilizarea unui medicament prescris la milioane de oameni ar putea reduce șansele de a dezvolta COVID.
  • Expunerea la virusul SARS-Cov-2 este cea mai mare atunci când se află în interior și în locuri aglomerate – dar, datorită unui nou tratament, nopțile în oraș și concertele ar putea fi la fel de sigure ca o plimbare în parc.
  • Tratamentul ar putea veni sub forma unui inhalator, un dispozitiv medical folosit de milioane de persoane care suferă de astm.

Utilizarea unui medicament prescris la milioane de oameni ar putea reduce șansele de a dezvolta COVID.

Expunerea la virusul SARS-Cov-2 este cea mai mare atunci când se află în interior și în locuri aglomerate – dar, datorită unui nou tratament, nopțile în oraș și concertele ar putea fi la fel de sigure ca o plimbare în parc.

Tratamentul ar putea veni sub forma unui inhalator, un dispozitiv medical folosit de milioane de persoane care suferă de astm.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Acesta funcționează prin modificarea datelor genetice din plămâni pentru a preveni instalarea COVIDULUI.

Inhalatorul ar funcționa prin trimiterea de nanoparticule în plămâni pentru a distruge o enzimă care permite virușilor, inclusiv COVID, să preia controlul asupra celulelor gazdă.

Fără această enzimă cunoscută sub numele de Cathepsin L”, virusul ar avea dificultăți în a se dezvolta în corpul uman, spun oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Duke.

Profesorul Qianben Wang, autorul principal al studiului care a analizat acest potențial tratament, a declarat: Rezultatele noastre sugerează că tehnologia reprezintă o strategie unică pentru controlul unei infecții cu coronavirus și ar trebui să fie urmărită ca o potențială abordare pentru tratarea virusului.”

Cercetătorii au sugerat că inhalatorul ar putea fi autoadministrat ca măsură preventivă înainte sau la scurt timp după activități riscante COVID, inclusiv o adunare mare, un eveniment sau un zbor.

În prezent, terapia a fost testată cu succes doar pe animale – cu toate acestea, cercetătorii speră că pot trece la teste pe oameni în viitorul apropiat.

Rezultatele studiului au sugerat că nanoparticulele nu au funcționat doar pentru a preveni infecția, ci și ca tratament odată ce cineva a dezvoltat deja virusul, au declarat cercetătorii.

Animalele infectate cu SARS-Cov-2 au arătat că tratamentul a scăzut încărcătura virală care declanșează cazurile letale”, au precizat autorii.

Animalele tratate au avut rate de supraviețuire mai mari”, au adăugat aceștia.

În prezent, tratamentul este administrat doar prin perfuzie, deși profesorul Qianben a declarat că speră să îl redea pentru a fi ingerat prin inhalare.

Efectele tratamentului nu au un impact de lungă durată asupra organismului și este posibil să dureze cel mult câteva zile.

Între timp, oamenii de știință au descoperit că majoritatea persoanelor care au fost infectate de varianta Omicron nu știau că o au și astfel au contribuit probabil la răspândirea acesteia.