• Noua tulpină dominantă găsită în SUA și în străinătate ar fi capabilă să reinfecteze pacienții în câteva săptămâni de la recuperarea lor de la aceeași tulpină, spun medicii.
  • La începutul acestei săptămâni, oamenii de știință au cerut revenirea la o perioadă de autoizolare de 10 zile în vederea protejării.
  • Perioadele de autoizolare obligatorii din punct de vedere legal au fost acum eliminate, iar îndrumările sistemului național de sănătate sunt în prezent de a continua să faci acest lucru timp de doar cinci zile după ce ai fost depistat pozitiv.

O nouă tulpină puternică de coronavirus este capabilă să reinfecteze pacienții la câteva săptămâni după ce aceștia s-au vindecat de virus, se tem medicii din întreaga lume.

BA.5 a devenit noua infecție dominantă în Statele Unite și în alte părți ale planetei.

Medicii au constatat de mult timp că cei care sunt infectați cu virusul SARS-Cov-2 au apoi un nivel de imunitate în săptămânile care urmează.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cu toate acestea, BA.5 a pus la îndoială această noțiune, pacienții raportând că au devenit din nou pozitivi la scurt timp după ce s-au vindecat de COVID.

Andrew Roberston, ofițerul șef de sănătate din Australia de Vest, a declarat: „Ceea ce observăm este un număr tot mai mare de persoane care au fost infectate cu BA.2 și care se infectează apoi după patru săptămâni.

„Așa că, probabil, la șase-opt săptămâni dezvoltă o a doua infecție, iar aceasta este aproape sigur BA.4 sau BA.5.”

Profesorul de imunologie Danny Altmann, autorul unei lucrări recente despre această tulpină, a scris în The Guardian că infecțiile cu Omicron au fost un „stimulent slab” al imunității la alte infecții Omicron.

El a adăugat: „Majoritatea oamenilor, chiar și atunci când au fost triplu-vaccinați au avut un răspuns de 20 de ori mai mic de anticorpi neutralizanți împotriva Omicron decât împotriva tulpinii inițiale „Wuhan”.

„Infecția Omicron a fost un slab stimulent al imunității la alte infecții de tip Omicron”.

„Este un fel de virus invizibil care pătrunde pe ascuns, chiar și după ce am avut Omicron, nu suntem bine protejați de alte infecții”.

La începutul acestei săptămâni, oamenii de știință au cerut revenirea la o perioadă de autoizolare de 10 zile în vederea protejării de un val de iarnă așteptat.

Un studiu a confirmat pentru prima dată exact cât timp suntem infecțioși, dezvăluind că două treimi dintre persoanele care iau virusul sunt încă contagioase într-o oarecare măsură după cinci zile.

Perioadele de autoizolare obligatorii din punct de vedere legal au fost acum eliminate, iar îndrumările sistemului național de sănătate sunt în prezent de a continua să faceți acest lucru timp de doar cinci zile după ce ați fost depistat pozitiv, în ciuda faptului că ratele de infecție sunt încă relativ ridicate, aproximativ una din 25 de persoane fiind infectată.

Se așteaptă ca numărul cazurilor să crească odată cu sfârșitul verii, ceea ce va determina oamenii să se autoizoleze, într-un moment în care toate restricțiile legate de pandemie, cum ar fi purtarea măștilor, au fost eliminate.

Noul studiu realizat de Imperial College din Londra a efectuat analize detaliate ale testelor pe 57 de participanți din momentul în care au fost expuși la virus. Acesta este primul studiu realizat în afara unui cadru de laborator.

Perioada medie de infectare a fost de cinci zile, iar oamenii erau mai puțin contagioși pe măsură ce trecea timpul.

Cu toate acestea, un sfert dintre participanți erau încă infecțioși în ziua a șaptea.

Oamenii de știință au cerut, de asemenea, revenirea cerinței de a înregistra două teste de flux lateral negative înainte de a părăsi autoizolarea între zilele cinci și zece.