• Chua nu s-a prezentat la Selarang Halfway House, ca parte a eliberării sale în cadrul unui program de supraveghere, ceea ce i-a impus să poarte o etichetă cu un sistem de monitorizare electronică.
  • Alte două acuzații – pentru nerespectarea regulilor COVID-19 și pentru că nu s-a prezentat la un ofițer supraveghetor – au fost luate în considerare în timpul pronunțării sentinței.
  • Chua a făcut un test pentru virus la clinică și a primit trei zile de concediu medical, timp în care i s-a cerut să se izoleze la domiciliu sau până la primirea unui test COVID-19 negativ.

Un bărbat căruia i s-a ordonat să se izoleze acasă după ce a început să tușească – în cazul în care ar fi contractat COVID-19 – s-a întâlnit în schimb cu un prieten și a mers la cină în diferite locații. De asemenea, i-a cerut bani prietenului său pentru a plăti o amendă pentru o infracțiune similară de nerespectare a regulilor COVID-19 cu câteva luni înainte.

Marți, Verner Chua Jun Jie, în vârstă de 22 de ani, a fost încarcerat pentru o lună și o săptămână după ce a pledat vinovat la două acuzații, inclusiv aceea de a expune alte persoane la riscul de îmbolnăvire. Alte două acuzații – pentru nerespectarea regulilor COVID-19 și pentru că nu s-a prezentat la un ofițer supraveghetor – au fost luate în considerare în timpul pronunțării sentinței.

Instanța a auzit că Chua, care are un istoric de furt și abuz de droguri, a fost condamnat la o formare reformatoare în 2019. Infractorii în cadrul acestui program sunt reținuți într-un centru și sunt obligați să urmeze un regim strict care poate include exerciții de antrenament pentru picioare și consiliere.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

La 8 decembrie 2020, supraveghetorul lui Chua a informat autoritățile că Chua a vizitat un medic în seara zilei de 6 decembrie, dar s-a întors la reședința sa târziu în dimineața următoare. s-a constatat că Chua, a cărui ocupație nu a fost menționată, a fost diagnosticat cu infecție acută a căilor respiratorii superioare atunci când a vizitat un medic după ce a dezvoltat tuse și dureri în gât. Chua a făcut un test pentru virus la clinică și a primit trei zile de concediu medical, timp în care i s-a cerut să se izoleze la domiciliu sau până la primirea unui test COVID-19 negativ, a declarat procurorul general adjunct Cheng You Duen.

Cu toate acestea, Chua, după ce a vizitat clinica, a luat un taxi până la Jalan Sultan, unde s-a întâlnit cu prietenul său – numit în documentele judiciare Jun Peng – și i-a cerut bani pentru a plăti o amendă pentru o infracțiune similară, în temeiul Legii privind bolile infecțioase, care a fost comisă în august 2020. Cei doi au luat un alt taxi până la Balestier pentru a lua desertul și apoi la Geylang pentru mâncare. S-au urcat într-un al patrulea taxi, care l-a dus pe Chua acasă în jurul orei 4 dimineața.

Chua a primit rezultatul negativ al testului abia pe 8 decembrie, a declarat DPP Cheng. Într-o infracțiune separată, în septembrie anul trecut, Chua nu s-a prezentat la Selarang Halfway House, ca parte a eliberării sale în cadrul unui program de supraveghere, ceea ce i-a impus să poarte o etichetă cu un sistem de monitorizare electronică.

El a fost pus sub acest program din august anul trecut, care îi cerea să respecte o stare de asediu și să se prezinte la un ofițer. Chua și-a tăiat eticheta cu o foarfecă pentru a-și ascunde locația și a aruncat dispozitivul. Problema a fost raportată la poliție, iar Chua a fost arestat în aprilie.