• Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.
  • În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.
  • El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.

El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Cancelarul federal a subliniat că orice noi pași de anexare a Rusiei nu vor rămâne fără răspuns și nu vor fi recunoscuți în nici o circumstanță”, a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.