• NASA a efectuat toate reparațiile necesare la racheta SLS și a dus la bun sfârșit și testele statice la sol.
  • La începutul lunii septembrie, lansarea rachetei SLS, cea mai puternică rachetă construită vreodată, a trebuit să fie anulată în ultimul moment.
  • De atunci, NASA a întreprins mai multe reparaţii, înlocuind o garnitură montată în punctul de legătură dintre rachetă şi marile furtunuri de alimentare cu carburant. 

NASA a efectuat toate reparațiile necesare la racheta SLS și a dus la bun sfârșit și testele statice la sol. Sunt șanse ca lansarea să fie pe 27 septembrie, dar încă nu a fost confirmată data, potrivit Le Figaro.

Inginerii de la NASA au efectuat un test criogenic care a constat în umplerea rezervoarelor rachetei cu combustibil, pentru a se constata dacă mai apar scurgeri și pentru a se vedea dacă presiunea pe conductele de alimentare este în limite normale.

A fost înlocuită și o garnitură de la legătura dintre rachetă și conductele care o alimentează cu carburant. A apărut și o scurgere de mici proporții, dar a putut fi ținută sub control.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Dacă totul va fi bine, o încercare de lansare se va face pe 23 septembrie, într-o fereastră de 70 de minute (12.45-13.55). O altă posibilitate ar fi pe 2 octombrie, când fereastra de lansare ar fi mai mare: 109 minute, începând cu ora 14.52.

Lansarea este condiționată de ceva foarte important: prelungirea certificării bateriilor sistemului pirotehnic de auto-distrugere, sistem care este activat în caz că după lansare racheta ar risca să ajungă să pună în pericol oamenii de la sol. Încă nu s-a făcut un anunț în acest sens.