• Ucraina a descoperit alte două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Zelenski a făcut acest comentariu într-un interviu pentru CBS publicat duminică târziu, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost ruinate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare în această lună.
  • Autoritățile ruse nu au comentat imediat afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două locuri de înmormântare.

Ucraina a descoperit alte două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski a făcut acest comentariu într-un interviu pentru CBS publicat duminică târziu, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost ruinate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare în această lună. Autoritățile ruse nu au comentat imediat afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două locuri de înmormântare.

Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că ar fi vizat civili.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de persoane… Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a declarat Zelenski. Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”.

După o ocupație rusă care a durat luni de zile, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o mare groapă funerară în apropierea unui cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă privind circumstanțele în care au murit.

Săptămâna trecută, acestea au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.