• Colma este mai bine cunoscut sub numele de „Orașul celor tăcuți”, deoarece are aproximativ 1,5 milioane de cadavre în cimitire.
  • Numărul este atât de mare încât îi depășește pe cei vii cu aproape 1000-1.
  • Orașul a fost fondat ca necropolă în 1924. Dar motivul pentru care are atât de multe cadavre datează din 14 ianuarie 1914.

Deși are o mulțime de morminte, orașul Colma nu este doar un cimitir. Este un orășel încorporat în comitatul San Mateo, California, în Peninsula San Francisco, în zona Golfului San Francisco.

Există o mulțime de locuri ciudate în întreaga lume, cu istorii captivante. În timp ce multe dintre ele inspiră cercetări și povestiri, unele sunt suficient de bizare pentru a fi lăsate neatinse. Acestea fiind spuse, cunoști vreun loc în care morții îi depășesc masiv pe cei vii?

Conform recensământului din 2020, populația din Colma era de aproximativ 1507 locuitori. Colma este mai bine cunoscut sub numele de „Orașul celor tăcuți”, deoarece are aproximativ 1,5 milioane de cadavre în cimitire. Numărul este atât de mare încât îi depășește pe cei vii cu aproape 1000-1. Orașul a fost fondat ca necropolă în 1924. Dar motivul pentru care are atât de multe cadavre datează din 14 ianuarie 1914.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În acea zi, au fost trimise notificări de evacuare către toate cimitirele din San Francisco pentru a-și îndepărta cadavrele și monumentele. Acest lucru s-a întâmplat atunci când în San Francisco a fost adoptată o lege care nu permitea înmormântările. Drept urmare, zecile de mii de morminte dezgropate au fost mutate în Colma.

Sarcina de a transfera cadavrele din San Francisco în Coma a fost una laborioasă. Potrivit site-ului guvernamental, multe au ajuns în gropi comune, deoarece nu existau rude care să plătească cei 10 dolari pentru mutare.

Cadavrele au fost transportate cu tramvaiele din San Francisco pe strada Valencia, în Mission District; ceea ce a dus la existența a numeroase case mortuare și pompe funebre în această locație pentru a avea acces rapid la Colma.

Potrivit guvernului, aproximativ 1.500.000 de cadavre au fost mutate între 1920 și 1941, la un cost de 10 dolari pentru fiecare mormânt și piatră funerară. Din cauza numărului mare de morminte, orașul a avut un motto, prezentat anterior pe site-ul orașului: „Este minunat să fii în viață în Colma”.