• Miliardarul sud-african Elon Musk a vrut să încetinească procesul de achiziționare a Twitter.
  • Musk a invocat cateva motive printre care niște mesaje private trimise unui bancher un discurs pe care președintele rus Vladimir Putin urma să îl susțină, scrie Business Insider.
  • Rețeaua de socializare cu sediul în San Francisco încearcă să îl oblige pe Musk să finalizeze achiziția propusă, după ce acesta a renunțat la tranzacție.

Elon Musk a vrut să încetinească procesul de achiziționare a Twitter după ce deja ajunsese la un acord cu compania, invocând în mesaje private trimise unui bancher un discurs pe care președintele rus Vladimir Putin urma să îl susțină, relatează Bloomberg.

Mesajul dintre Musk și unul dintre bancherii săi de la Morgan Stanley a fost prezentat marți de avocații Twitter la o audiere preliminară a procesului dintre compania social media și CEO-ul Tesla și SpaceX.

În mesajul trimis pe 8 mai Musk i-a cerut bancherului să încetinească procesul de cumpărare a rețelei de socializare în așteptarea unui discurs pe care Vladimir Putin urma să îl susțină ziua următoare, când Rusia avea să celebreze Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Nu ar avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm înspre al Treilea Război Mondial” , i-a scris Musk bancherului său. Mesajul trimis de acesta a venit după ce pe 25 aprilie Musk și Twitter anunțaseră în mod oficial că au ajuns la un acord ca miliardarul să cumpere compania pentru suma de 44 de miliarde de dolari.

Rețeaua de socializare cu sediul în San Francisco încearcă să îl oblige pe Musk să finalizeze achiziția propusă, după ce acesta a renunțat la tranzacție, susținând că Twitter nu l-a pus la curent cu privire la calitatea conturilor și a postărilor de pe serviciul său.

Twitter susține că motivul pentru care Musk a renunțat la preluarea companiei de socializare se datorează unui declin mai larg al pieței legat, în parte, de războiul lui Putin în Ucraina.

Între timp, Musk susține că utilizatorii falși și conturile de spam reprezintă o parte mult mai mare din baza de utilizatori activi zilnici ai Twitter decât lasă să se înțeleagă compania, ceea ce îi dă motive să anuleze achiziția planificată.