• Royal Caribbean colaborează cu Starlink de la SpaceX pentru a oferi internet de mare viteză la bordul flotei sale de nave de croazieră.
  • Royal Caribbean a desfășurat anterior o versiune pilot a tehnologiei pe Freedom of the Seas și a primit feedback pozitiv.
  • Serviciul, menit să consolideze conectivitatea de obicei slabă pe mare, va începe imediat și va fi complet implementat până în martie 2023.

SpaceX, compania lui Elon Musk, va furniza conectivitate la internet de mare viteză cu Starlink pentru toate navele de croazieră ale Royal Caribbean, după ce a încheiat un nou contract săptămâna aceasta.

Banda largă cu latență redusă va fi instalată pe toate navele de croazieră International, Celebrity și Silversea ale companiei – precum și pe toate navele noi pentru aceste mărci – și va fi finalizată până în martie 2023.

Alegerea grupului Royal Caribbean de a alege Starlink pentru a furniza internet de mare viteză și cu latență redusă în întreaga flotă va face ca escapadele pasagerilor lor să fie și mai luxoase’, a declarat într-un comunicat vicepreședintele SpaceX pentru vânzări Starlink, Jonathan Hofeller. Nu am putea fi mai entuziasmați să lucrăm cu Royal Caribbean Group pentru a ne asigura că călătorii pe mare pot rămâne conectați cu o experiență excelentă de internet.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Conectivitatea la internet pe mare este istoric proastă, iar acest parteneriat are ca scop să schimbe acest lucru. ‘Această tehnologie va oferi o conectivitate la internet care va schimba regulile jocului la bordul navelor noastre, îmbunătățind experiența de croazieră atât pentru oaspeți, cât și pentru echipaj, a declarat Jason Liberty, președinte și director general al Royal Caribbean Group, într-un comunicat.

Va îmbunătăți și va permite mai multe activități cu lățime de bandă mare, cum ar fi streaming-ul video, precum și activități precum apelurile video. Folosirea Starlink este încă un exemplu al concentrării noastre continue pe inovație și excelență pentru oaspeții noștri, echipajul nostru, comunitățile pe care le vizităm și acționarii noștri.

Royal Caribbean a implementat anterior o versiune pilot a tehnologiei Starlink la bordul Freedom of the Seas, care a primit un feedback extrem de pozitiv din partea oaspeților și a membrilor echipajului.

Starlink este un schimbător de jocuri și abia așteptăm să revoluționăm mările cu un internet mai rapid și mai fiabil, facilitând oaspeților și echipajului să rămână conectați la serviciu, familie și prieteni, indiferent unde aleg să călătorească, a declarat Lisa Lutoff-Perlo, președinte și CEO al Celebrity Cruises.

În luna iulie, SpaceX a prezentat un nou serviciu pentru super-iahturi, platforme petroliere și nave comerciale, care va costa 5.000 de dolari pe lună – plus 10.000 de dolari pentru două antene Starlink robuste. Desigur, aceste costuri sunt o picătură în găleată pentru o companie precum Royal Caribbean, care a avut venituri de 1,5 miliarde de dolari anul trecut.

Constelația Starlink funcționează în prezent doar în apropierea apelor mai apropiate de masele terestre, dar va fi extinsă în zonele din mijlocul oceanelor din emisfera nordică până la sfârșitul acestui an și în emisfera sudică până la începutul anului 2023.

Prin comparație, internetul din spațiu costă 110 dolari pe lună, cu o taxă unică de 599 de dolari pentru echipament pentru clienții rezidențiali; este disponibil și pentru companii și rulote.