• Cea mai bogată persoană din lume a avertizat cu privire la o provocare legată de rata natalității, afirmând că trebuie să facem mai mulți copii.
  • Musk a mai spus că își propune să pregătească tehnologia de autoconducere a mașinii electrice Tesla până la sfârșitul anului.
  • Musk a susținut că o altă provocare cu care se confruntă lumea este rata natalității.

Elon Musk a afirmat că „civilizația s-ar prăbuși” dacă lumea ar înceta să mai foreze pentru gaze și petrol pe termen scurt – dar trebuie să continue să „accelereze” sursele de energie sustenabile.

Șeful Tesla a luat parte la conferința Offshore Northern Seas din Norvegia, care a avut ca temă viitorul industriei energetice, inclusiv rolul și dezvoltarea de noi tehnologii. Musk a mai spus că o altă provocare cu care se confruntă lumea este rata natalității, susținând că trebuie „să facem mai mulți copii” sau „vom muri cu un scâncet în scutece pentru adulți”.

Întrebat dacă ar trebui să folosim petrolul și gazele naturale, Musk a spus: „În mod realist, trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, altfel civilizația s-ar prăbuși. Pentru ca civilizația să continue să funcționeze, avem nevoie de petrol și gaze. Mai ales în aceste zile, cu sancțiunile impuse Rusiei, trebuie să furnizăm petrol și gaze pentru ca civilizația să continue să funcționeze. Cred că orice persoană rezonabilă ar ajunge la această concluzie. Și, în același timp, să accelerăm apariția energiei durabile”.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

Întrebat dacă Norvegia ar trebui să continue să foreze pentru petrol și gaze naturale, el a spus: „Cred că unele explorări suplimentare sunt justificate în acest moment. Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat vreodată lumea este tranziția către energia durabilă și către o economie durabilă. Acest lucru va dura câteva decenii pentru a fi finalizat”.

El a spus că producția de energie eoliană offshore în Marea Nordului, combinată cu baterii staționare, ar putea deveni o sursă cheie de energie. „Ar putea oferi o sursă de energie puternică și durabilă în timpul iernii”, a spus el.

„Se spune că civilizația ar putea muri cu un scâncet. Dacă nu avem suficienți copii, atunci vom muri cu un scâncet în scutece pentru adulți. Asta ar fi deprimant. Faceți mai mulți copii. Cel puțin faceți destui copii pentru a susține populația”.

Musk a mai spus că își propune să pregătească tehnologia de autoconducere a mașinii electrice Tesla până la sfârșitul anului – în timp ce se „concentrează”, de asemenea, pe „punerea pe orbită” a navei sale spațiale SpaceX Starship. El a adăugat că unul dintre „lucrurile mai puțin evidente preferate de care trebuie să ne îngrijorăm” este rata natalității în lume.

„Este important ca oamenii să aibă suficienți copii pentru a susține civilizația”, a spus el.