• Bodyguardul surprins în timp ce îi conducea pe prințul Harry și Meghan Markle, a fost condamnat pentru că și-a strangulat soția.
  • Fostul ofițer de poliție Met Police Pere Daobry, în vârstă de 51 de ani, a strangulat-o pe Sarah Jay – de asemenea ofițer de poliție – care ulterior și-a luat viața.
  • Ofițerul Daobry, a cărui soție a susținut în instanță că a lăsat-o la câteva secunde de moarte”, a apărut de atunci în mai multe imagini cu ducele și ducesa de Sussex, a dezvăluit MailOnline.

Bodyguardul surprins în timp ce îi conducea pe prințul Harry și Meghan Markle, a fost condamnat pentru că și-a strangulat soția. Fostul ofițer de poliție Met Police Pere Daobry, în vârstă de 51 de ani, a strangulat-o pe Sarah Jay – de asemenea ofițer de poliție – care ulterior și-a luat viața.

Ofițerul Daobry, a cărui soție a susținut în instanță că a lăsat-o la un pas de moarte”, a apărut de atunci în mai multe imagini cu ducele și ducesa de Sussex, a dezvăluit MailOnline. Pe 5 septembrie, culturistul de 1,80 m a fost fotografiat conducându-i pe membrii familiei regale la gara Euston de la casa lor de la Frogmore Cottage.

În septembrie 2016, Daobry a fost condamnat la Curtea de Magistrați din Colchester pentru că a atacat-o pe Jay, care fusese sergent în cadrul poliției din Essex. Ea declarase că nu-l mai iubea, ceea ce a dus la atac – cu toate acestea, el însuși a sunat la poliție și a mărturisit fapta, ceea ce a dus în cele din urmă la evitarea pedepsei cu închisoarea.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

În 2019, Jay s-a sinucis. După condamnarea lui Daobry, în urma căreia a primit o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare cu suspendare, Jay a acordat un interviu sfâșietor.

Am suferit în mâinile acestui nebun timp de doi ani. Sunt devastată că nu se află în spatele gratiilor. Merită să fie”, a declarat ea. Pentru orice om să facă acest lucru este îngrozitor – pentru un polițist să facă ceea ce a făcut este scandalos. Aproape că m-a ucis. Tot ce a primit este o palmă peste încheieturi. Ce factor de descurajare este acesta pentru alți bărbați?”.

Fiind mamă a unui copil a adăugat: Când l-am întâlnit, eram o femeie puternică, încrezătoare și capabilă. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi fi victima violenței domestice. Eram îngrozită, izolată și nu aveam pe nimeni la care să apelez. Am fost la doar câteva secunde distanță de moarte – asta mă îngrozește”.

Vorbind pentru MailOnline, o sursă a spus: Soția lui, Sarah a trecut printr-o perioadă cu adevărat traumatizantă cu el și sunt sigur că dacă Meghan și Harry ar ști întreaga poveste nu s-ar simți deloc confortabil cu el fiind angajat ca bodyguard al lor. A fost un adevărat șoc când am văzut fotografia și l-am recunoscut pe Pere instantaneu”.

Daobry a lucrat pentru Met timp de 12 ani și, după atac, a sunat singur la poliție spunând: „Vreau să raportez o agresiune și eu sunt autorul. Mi-am agresat soția”.

Cuplul era căsătorit de doi ani în momentul strangulării, pe care Daobry a negat-o inițial, dar a fost găsit vinovat ulterior la proces. El a declarat că a folosit strângerea de gât, aprobată de poliție, pentru a o împiedica să ia o supradoză de comprimate prescrise.

Explicând motivul pentru care sentința a fost suspendată, Alix Mason, președintele completului de judecată de la Curtea de Magistrați din Colchester, a declarat: „Aceasta a fost o agresiune foarte neplăcută asupra doamnei Jay, iar ea era în mod clar îngrozită. Nu există nici un credit pentru o pledoarie de vinovăție anticipată. Acestea fiind spuse, luăm notă că nu aveți condamnări anterioare și că ați avut decența de a suna la poliție.”

El a primit 200 de ore de muncă neremunerată și un ordin de restricție de un an, și i s-a spus să plătească 1.665 de lire sterline în compensații și cheltuieli de judecată.