• Regina a avut o înmormântare de stat elaborată la Westminster Abbey din Londra, la care au participat lideri din întreaga lume.
  • Peste 26 de milioane de persoane din Regatul Unit au urmărit luni slujba de înmormântare, prima care a fost televizată pentru un monarh britanic.
  • Unele zone din cadrul reședințelor regale s-au redeschis joi pentru turiști.

Palatul Buckingham a publicat o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta a II-a în cadrul Capelei St. George, după ce a fost înmormântată luni la Windsor.

O piatră de registru gravată cu numele regretatului monarh a fost instalată în Capela memorială Regele George al VI-lea, o anexă a capelei principale, luni seara, după o slujbă privată la care a participat familia sa. Placa este sculptată manual din marmură neagră belgiană și are încrustate litere de alamă pe care se citesc numele părinților ei – regele George al VI-lea și regina Elisabeta – urmate de numele regretatei regine împreună cu cel al soțului ei, prințul Philip.

Cei patru membri ai familiei regale au fost membri ai Ordinului Jartierei, cel mai înalt ordin cavaleresc al țării, care datează din perioada medievală și din timpul domniei regelui Edward al III-lea. Membrii grupului sunt aleși personal de suveran în semn de recunoaștere a serviciilor aduse națiunii și include mai mulți membri ai familiei regale, foști prim-miniștri și alte personalități de rang înalt. Casa spirituală a ordinului este Capela St. George.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Regina a avut o înmormântare de stat elaborată la Westminster Abbey din Londra, la care au participat lideri din întreaga lume. Peste 26 de milioane de persoane din Regatul Unit au urmărit luni slujba de înmormântare, prima care a fost televizată pentru un monarh britanic.

Când soțul reginei Elisabeta, prințul Philip, soțul de 73 de ani al reginei, a murit în aprilie 2021, sicriul său a fost inițial așezat în Cavoul Regal, amplasat sub St. George’s, unde a rămas până când a putut fi mutat în capela memorială la moartea reginei. Cenușa surorii reginei, Prințesa Margaret, care a murit în 2002, este, de asemenea, înmormântată în capelă.

Reședințele regale, inclusiv Castelul Windsor, au fost închise de la moartea monarhului, la 8 septembrie. Dar publicul larg va putea vizita locul de odihnă al reginei când castelul se va redeschide pe 29 septembrie. Unele zone din cadrul reședințelor regale s-au redeschis joi pentru turiști, inclusiv Galeria Reginei de la Palatul Buckingham, Palatul Holyroodhouse și Galeria Reginei din Edinburgh, Scoția, potrivit Royal Collection Trust. Cu toate acestea, deschiderea de vară a Palatului Buckingham a Camerelor de Stat și a Meilor Regale nu va reveni în acest an.

În plus, expozițiile speciale care marchează Jubileul de Platină al reginei la Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Palatul Holyroodhouse nu se vor redeschide pentru public, a adăugat trustul.