• În timp ce lumea se îndreaptă spre Westminster pentru funeraliile de stat ale Reginei, care au început astăzi la ora 11.00, în întreaga lume apar o serie de omagii și omagii aduse Majestății Sale
  • Defuncte. Franța, în special, a fost proeminentă în împărtășirea afecțiunii sale pentru Regatul Unit în urma decesului monarhului.
  • În Paris, astăzi, stația de metrou George V, de pe linia 1, aflată direct sub celebra stradă comercială Champs-Elysées, a fost redenumită ,,Elizabeth II” în onoarea ei.

O staţie de metrou din Paris va purta numele reginei Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor suveranei britanice, potrivit DPA, scrie A News.

Compania de transport RATP a anunţat luni dimineaţă că staţia de metrou George V de pe bulevardul Champs-Élysées va fi redenumită Elizabeth II pentru o zi.

Compania a publicat o fotografie cu inscripţia temporară pe care sunt specificate de asemenea anul naşterii şi al morţii suveranei britanice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru a evita crearea unei confuzii, numele obişnuit al staţiei va fi afişat pe fiecare al doilea indicator, a mai anunţat operatorul de transport francez.

În Franţa, demersul a fost parţial întâmpinat cu critici. În secţiunea de comentarii, oamenii au scris că sunt şocaţi să vadă aşa ceva în Franţa şi au cerut abolirea monarhiei.

Nu toate criticile au fost la fel de drastice, un călător întrebând dacă preţul biletelor va creşte în urma acestui demers.