• Președintele rus Vladimir Putin a primit vineri un cadou neobișnuit pentru cea de-a 70-a aniversare: un tractor.
  • Nu a fost clar cum a reacționat liderul rus la acest cadou, pe care biroul lui Lukașenko l-a dezvăluit.
  • Tractoarele au fost mândria industriei belaruse încă din perioada sovietică.

Președintele rus Vladimir Putin a primit vineri un cadou neobișnuit pentru cea de-a 70-a aniversare: un tractor. În timp ce liderii mai multor foste națiuni sovietice s-au întâlnit la Palatul Konstantin din Sankt-Petersburg, din epoca țaristă, președintele belarus Alexander Lukașenko i-a oferit lui Putin un certificat de cadou pentru acest vehicul. Tractoarele au fost mândria industriei belaruse încă din perioada sovietică.

Lukașenko, un lider autocratic care a condus cu mână de fier această fostă națiune sovietică timp de aproape trei decenii, cultivând în același timp o imagine de om al poporului, a declarat reporterilor că a folosit în grădina sa un model similar cu cel pe care i l-a dăruit lui Putin.

Nu a fost clar cum a reacționat liderul rus la acest cadou, pe care biroul lui Lukașenko l-a dezvăluit.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Putin nu a menționat cadoul în comentariile televizate de la începutul reuniunii, când a vorbit despre necesitatea de a discuta despre modalitățile de soluționare a conflictelor dintre fostele națiuni sovietice.

De asemenea, el a subliniat necesitatea de a face schimb de informații pentru a combate terorismul, drogurile ilegale și alte infracțiuni.

Liderii Comunității Statelor Independente, o alianță lejeră a fostelor națiuni sovietice, au o altă reuniune la care trebuie să participe săptămâna viitoare în capitala Kazahstanului, Astana.