• Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a afirmat, la finalul reuniunii Consiliului European, că tarifele la importurile de energie sunt prea mari”.
  • Scholz a pledat pentru noi negocieri cu furnizori de gaze precum Statele Unite, Norvegia, ţări din zona Golfului Persic şi din Africa. Încă avem multe de făcut”, a subliniat liderul de la Berlin.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin „nu va reuşi să aducă Europa în genunchi prin şantajul în domeniul energiei”, a insistat Olaf Scholz.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, criticat pentru acordarea în mod unilateral de subvenţii masive pentru compensarea preţurilor la gaze, a afirmat, la finalul reuniunii Consiliului European, că tarifele la importurile de energie sunt prea mari”, declarându-se încrezător într-o soluţie europeană.

Olaf Scholz a confirmat că liderii ţărilor UE au stabilit să fie elaborat un plan comun pentru reducerea preţurilor la energie. „Preţurile importurilor de gaze sunt prea mari, trebuie să le reducem„, a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt, la finalul reuniunii de la Praga.

Cancelarul Germaniei a pledat pentru noi negocieri cu furnizori de gaze precum Statele Unite, Norvegia, ţări din zona Golfului Persic şi din Africa. Încă avem multe de făcut”, a subliniat liderul de la Berlin.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Preşedintele rus Vladimir Putin „nu va reuşi să aducă Europa în genunchi prin şantajul în domeniul energiei”, a insistat Olaf Scholz.

Liderii UE au decis „implementarea unor mecanisme de solidaritate finaciară la nivel european” pentru a face faţă tarifelor mari la energie asociate crizei războiului din Ucraina, a afirmat anterior Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, la finalul reuniunii de la Praga.

În cursul summitului, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, criticase planul Germaniei privind compensarea prin subvenţii de 200 de miliarde de euro a preţurilor la energie, iar cancelarul Olaf Scholz, susţinut de omologul său austriac, Karl Nehammer, reproşaseră lipsa unei soluţii comunitare elaborate de Bruxelles.