• Recep Tayyip Erdogan a glumit joi pe seama relaţiei sale dificile cu şeful statului francez Emmanuel Macron.
  • Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, şi prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, au relaţii mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor periodice dintre soţii lor.
  • Recep Tayyip Erdogan a mai făcut o glumă propunând aderarea Franţei la Organizaţia Statelor Turcice (OET), din care fac parte, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a glumit joi pe seama relaţiei sale dificile cu şeful statului francez Emmanuel Macron, spunând într-o conferinţă de presă: ,,Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi”.

Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, şi prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, au relaţii mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor periodice dintre soţii lor, care au vorbit joi la Praga în cadrul primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene.

În noiembrie anul trecut, persoane din anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relaţiile dintre cele două femei – fotografiate în mod regulat împreună la summituri internaţionale – sunt în bune.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Recep Tayyip Erdogan a mai făcut o glumă propunând aderarea Franţei la Organizaţia Statelor Turcice (OET), din care fac parte, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, într-o manieră relativ ironică, că a insistat joi asupra necesităţii de a lupta împotriva oricărei ,,eludări” a sancţiunilor împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.