• Districtul a spus că, ca urmare a evoluțiilor recente, un ofițer, locotenentul Miguel Hernandez, a fost pus în concediu administrativ.
  • Au fost solicitați ofițeri suplimentari de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas.
  • Ken Mueller, directorul de servicii pentru elevi, a fost plasat în concediu administrativ și se va pensiona.

Districtul școlar din Uvalde, Texas, și-a suspendat vineri întreaga forță de poliție, în așteptarea rezultatului unei anchete efectuate în urma împușcăturilor în masă din luna mai, care au ucis 19 elevi și doi profesori, a anunțat districtul într-un comunicat.

Districtul a precizat că a suspendat toate activitățile departamentului de poliție al Uvalde Consolidated Independent School District pentru o perioadă de timp. Forța de poliție era formată din cinci ofițeri și un agent de securitate, potrivit site-ului său. Districtul așteaptă rezultatele unei anchete conduse de Asociația șefilor de poliție din Texas și de o firmă externă privind împușcăturile de la școala primară Robb, care se așteaptă să fie publicate la sfârșitul acestei luni.

Decizia de a suspenda forța de poliție a fost luată deoarece evoluțiile recente au scos la iveală preocupări suplimentare cu privire la operațiunile departamentului.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Districtul a mai spus că, ca urmare a evoluțiilor recente, un ofițer, locotenentul Miguel Hernandez, a fost pus în concediu administrativ. Ken Mueller, directorul de servicii pentru elevi, a fost, de asemenea, plasat în concediu administrativ și se va pensiona, a precizat districtul în declarația sa.

Reprezentanții au refuzat să ofere mai multe informații despre suspendare și despre starea operațiunilor departamentului. Departamentul de poliție nu a fost disponibil pentru comentarii. Departamentul de poliție a fost investigat pentru răspunsul său la împușcăturile din luna mai, inclusiv pentru întârzierile ofițerilor de a ajunge la atacator în timp ce acesta era ascuns într-o sală de clasă.

De asemenea, au fost solicitați ofițeri suplimentari de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas pentru a asigura securitatea campusului.