• Acțiunea sindicală a perturbat activitatea de rafinare și livrare, iar la stațiile de carburanți din regiunea pariziană s-au format cozi lungi.
  • Șoferii încercau să facă plinul înainte ca mai multe pompe să se epuizeze.

O treime din benzinăriile din Franța au rămas luni fără unul sau mai multe tipuri de carburanți, în timp ce grevele continuă pentru a 13-a zi, potrivit Ministerului Energiei din această țară.

Penuria de la pompele de benzină din țară a fost afectată de grevele care au loc la rafinăriile și depozitele de carburanți ale TotalEnergies și Esso-ExxonMobil. Acțiunea sindicală a perturbat rafinarea și livrarea și are loc în contextul în care lucrătorii din întreaga Europă cer salarii mai mari pentru a face față inflației în creștere și crizei costului vieții.

Președintele francez Emmanuel Macron, al cărui guvern se află sub o presiune tot mai mare pentru a acționa pe măsură ce greva se prelungește și tot mai multe stații de alimentare rămân fără anumite produse, a cerut o încetare rapidă a crizei.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

În timpul unei vizite în Mayenne, în vestul Franței, Macron a declarat: Negocierile sunt în curs de desfășurare și sunt pe drumul cel bun… Sper că în următoarele ore, cât mai curând, acest lucru poate fi rezolvat. Blocarea nu este o modalitate de a negocia”.

Cozi lungi s-au format la stațiile de carburanți din regiunea pariziană, în timp ce șoferii încercau să facă plinul înainte ca mai multe pompe să rămână fără combustibil. De-a lungul a aproximativ două săptămâni de acțiuni sindicale, producția internă de carburanți din Franța a scăzut cu peste 60%, tensionând nervii în întreaga țară, pe măsură ce cozile de așteptare cresc și proviziile s-au epuizat.