Mami, am găsit niște baloane drăguțe în parc! Vino să ți le arăt. Nu le-am luat, poate sunt ale altor copii. Hai să întrebi tu!

Ajungem la baloane. Mi se înmoaie picioarele. Deja o vedeam cu mâinile pe… prezervative folosite, aruncate peste tot. Maria avea 3 ani, adică exact vârsta la care recomandă specialiștii să le vorbim despre asta!

Din păcate, mulți părinți au feeling-uri negative când vine vorba de prezervative. Că numai prostituatele le folosesc, că sunt murdare, că sunt făcute pentru oameni bolnavi.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Copiii, în schimb, le văd altfel: niște baloane drăguțe pe care le pot lua acasă, le pot umple cu apă și se pot juca cu ele.

Așa că atenție! Virusul hepatitei, de exemplu, poate supraviețui multă vreme în fluidele corpului omenesc, chiar și după ce s-au uscat.

Ai de ales: pudoarea ta sau sănătatea copilului?

Copilul trebuie să știe că prezervativele sunt curate când le cumperi, că părinții le folosesc când fac sex, pentru că nu își doresc 35 de copii. Așa că bărbații își pun prezervative pe penis și atunci când penisul intră în vagin și din el iese sperma, ea rămâne în prezervativ și nu mai ajunge în corpul femeii ca să facă un copil.

Îi mai poți spune copilului că prezervativele sunt ca niște servețele folosite. Așa cum nu luăm servețele folosite de pe jos, pentru că au microbi, nu luăm nici prezervativele.

Ce bine că mi-ai spus!, a fost reacția lui Cristi, un băiețel de 4 ani cu care mama a avut această discuție. L-aș fi luat acasă și mi-aș fi pus bilele de la jocuri în el.

Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!