• Oficialii vamali au fost îngroziți când au dat peste două antilope întregi fripte în bagajul unei pasagere care pretindea că are nevoie de ele ca „gustare”.
  • Pasagera – o femeie din Ghana, Africa de Vest – a aterizat la Munchen, Germania, unde a fost verificată la securitate și la vamă pe aeroport.
  • Însă, din cauza reglementărilor privind sănătatea animalelor, ofițerii vamali au fost nevoiți să confiște antilopa pentru a o distruge imediat.

Oficialii vamali au fost îngroziți când au dat peste două antilope întregi fripte în bagajul unei pasagere care pretindea că are nevoie de ele ca „gustare”.

Pasagera – o femeie din Ghana, Africa de Vest – a aterizat la Munchen, Germania, unde a fost verificată la securitate și la vamă pe aeroport. Însă, din cauza reglementărilor privind sănătatea animalelor, ofițerii vamali au fost nevoiți să confiște antilopa pentru a o distruge imediat.

Un purtător de cuvânt al sediului central al vămilor din Munchen, Thomas Meister, a declarat într-un comunicat: „O astfel de confiscare este ceva extraordinar”.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Carnea de antilopă este foarte populară și este servită ca orice alt fel de mâncare din carne. Carnea de antilopă poate fi servită sub formă de tocană, transformată în chifteluțe sau sub formă de kebab. Dar cel mai bine cunoscută este friptă și fie afumată, fie uscată.

Rapoartele arată că Ghana consumă mai multă carne de animale sălbatice decât orice altă țară din lume, în special în zonele rurale. Carnea de tufișuri din Ghana include babuini, ciocârlii, mistreți și șobolani, dar și lilieci și antilope. Popoarele africane au vânat mult timp animalele pentru substanță și le-au afumat, uscat sau gătit ca proteine valoroase.

Comerțul care constă în carne provenită de la animale rare, este în principal nereglementat și ilegal la nivel mondial. Dar în țări precum Ghana, acesta reprezintă o sursă importantă de hrană. Carnea de tufișuri este, de asemenea, o bună sursă de venit pentru gospodăriile sărace și contribuie cu aproximativ 80% -90% la necesarul de proteine animale în anumite zone rurale.

Potrivit National Geographic, astfel de animale sălbatice pot răspândi infecții și boli zoonotice – o boală care trece de la animale la oameni. Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană intră în contact cu fluidele corporale ale unui animal.

Organizațiile din întreaga lume încearcă să împiedice ghanezii să mănânce carne de animale sălbatice în cantități atât de mari, deoarece aceasta poate transmite boli precum Ebola, Monkeypox, HIV și SARS.

De asemenea, campaniile educaționale încearcă să sensibilizeze populația cu privire la problemele de sănătate și la riscurile asociate cu carnea de animale sălbatice. Se depun eforturi pentru a-i ajuta pe cei care se bazează pe carnea de tufișuri să dezvolte surse alternative de proteine și venituri.