• Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat recent, pe 6 octombrie, că țara sa se opune în continuare candidaturii Suediei.
  • Purtătorul de cuvânt al lui Kristersson nu a răspuns imediat la solicitările de a face un comentariu.
  • Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că președintele Turciei i-a spus că are mai multe întrebări pentru Suedia decât pentru țara sa

Finlanda și Suedia vor adera la NATO în același timp, au declarat vineri prim-miniștrii lor, prezentând un front unit în fața Turciei, care a ridicat semne de întrebare cu privire la ambele candidaturi.

Vecinii nordici au cerut să adere la alianță în luna mai ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, dar s-au lovit de obiecții din partea Turciei, care i-a acuzat pe cei doi că adăpostesc grupuri pe care le consideră teroriste.

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că președintele Turciei i-a spus că are mai multe întrebări pentru Suedia decât pentru țara sa. Ea a spus însă că nu va lăsa Suedia în urmă în acest proces.
Este foarte important pentru noi, desigur, ca Finlanda și Suedia să se alăture NATO mână în mână”, a declarat Marin reporterilor la o conferință de presă comună la Helsinki cu omologul său suedez.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat recent, pe 6 octombrie, că țara sa se opune în continuare candidaturii Suediei.

Premierul suedez Ulf Kristersson, care a preluat funcția săptămâna trecută, a declarat: Am făcut fiecare pas, până acum, mână în mână și niciunul dintre noi nu are alte ambiții”. El a declarat că se va întâlni cu Erdogan în curând. Este complet legitim ca Turcia să primească confirmarea că Suedia face ceea ce Suedia s-a angajat să facă în cadrul acordului”, a adăugat el.

Cotidianul suedez Aftonbladet a citat vineri surse potrivit cărora Turcia l-a invitat pe Kristersson la o întâlnire bilaterală la Ankara, probabil pe 8 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al lui Kristersson nu a răspuns imediat la solicitările de a face un comentariu.