• O prințesă care a ieșit victorioasă în cea mai mare bătălie de divorț din Marea Britanie a găsit o modalitate unică de a cheltui o parte din suma de 554 de milioane de lire sterline.
  • Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a fost obligat să plătească o sumă de 1,4 miliarde de lire sterline fostei soții, prințesa Haya bint al-Hussein.
  • Prințesa Haya, în vârstă de 47 de ani, a fugit din Emiratele Arabe Unite în Anglia în aprilie 2019, alături de cei doi copii ai săi.

O prințesă care a ieșit victorioasă în cea mai mare bătălie de divorț din Marea Britanie a găsit o modalitate unică de a cheltui o parte din banii obținuți. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a fost obligat să plătească o sumă inițială de aproximativ 550 de milioane de lire sterline fostei soții, prințesa Haya bint al-Hussein, și celor doi copii ai lor, suma totală ajungând în cele din urmă la suma impresionantă de 1,4 miliarde de lire sterline.

La momentul respectiv, judecătorul Philip Moor a precizat că nu este vorba doar de o plată standard de divorț, ci de o formă de protecție pentru cei trei copii împotriva riscului grav” pe care șeicul Mohammed îl reprezintă pentru ei. Prințesa Haya, în vârstă de 47 de ani, a fugit din Emiratele Arabe Unite în Anglia în aprilie 2019, alături de cei doi copii ai săi.

La momentul respectiv, ea a susținut că era „îngrozită” de soțul ei, care ulterior a dus o acțiune de „amenințări și intimidare” care a făcut-o să se simtă „nesigură”, a afirmat ea. Judecătorul a remarcat că șeicul a mai „răpit și maltratat” anterior și două dintre fiicele sale dintr-o căsătorie anterioară.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Iar prințesa Haya se bucură cu siguranță de noua ei libertate dobândită în urma bogăției, după ce a cumpărat un hotel în zona rurală din Țara Galilor. Locația exactă nu a fost încă dezvăluită, dar, potrivit lui Richard Eden de la Daily Mail: Ea a cumpărat un hotel rural izolat în Țara Galilor pe care intenționează să-l transforme în casă. Fosta soție a conducătorului din Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, s-ar fi îndrăgostit de hotelul administrat de familie, ascuns pe o proprietate substanțială. Nu îi dau numele pentru a-i proteja securitatea”.

Prințesa Haya a primit o plată unică de 251,5 milioane de lire sterline în primele trei luni de la încheierea bătăliei judiciare, pentru a o ajuta la întreținerea conacelor sale din Marea Britanie. De asemenea, a acoperit costurile bijuteriilor sale, ale cailor de curse și ale securității viitoare.

De asemenea, fostul ei soț a fost obligat să plătească încă 3 milioane de lire sterline pentru educația lui Jalila, 14 ani, și Zayed, 9 ani – cei doi copii ai cuplului – precum și 9,6 milioane de lire sterline pentru plata unor restanțe. A fost stabilită o plată de 11,2 milioane de lire sterline pe an pentru întreținerea copiilor, garantată printr-o obligație de securitate de 290 de milioane de lire sterline deținută de banca HSBC. Suma totală a acordului este de 1,4 miliarde de lire sterline.