• Stoltenberg a afirmat, după întrevederea cu premierul Sunak, că mizează în continuare pe contribuţiile Marii Britanii la apărarea colectivă a NATO.
  • Primit la Downing Street, Stoltenberg i-a mulţumit lui Rishi Sunak pentru „susţinerea puternică” pe care Marea Britaie o oferă „alianţei transatlantice” .
  • Într-o lume mai periculoasă, este chiar mai important să avem relaţia puternică pe care o avem între America de Nord şi Europa în cadrul NATO” , a declarat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri, după întrevederea cu premierul britanic Rishi Sunak, că mizează în continuare pe contribuţiile Marii Britanii la apărarea colectivă, în contextul riscurilor generate de regimuri autoritariste” .

Primit la Downing Street, Stoltenberg i-a mulţumit lui Rishi Sunak pentru susţinerea puternică” pe care Marea Britaie o oferă alianţei transatlantice” .

Într-o lume mai periculoasă, este chiar mai important să avem relaţia puternică pe care o avem între America de Nord şi Europa în cadrul NATO” , a declarat Jens Stoltenberg la întâlnirea cu Rishi Sunak, conform stenogramei declaraţiilor, postată pe site-ul NATO şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marea Britanie contribuie la apărarea noastră colectivă în diverse moduri, conducând un grup de luptă multinaţional în Estonia, prin protejarea spaţiului aerian est-european cu misiuni de poliţie aeriană, dar şi cu numeroase nave şi capabilităţi maritime (…)” , a continuat Stoltenberg.

Sigur că Marea Britanie a fost şi este o naţiune de prim-plan în privinţa furnizării de sprijin Ucrainei, antrenând militari ucraineni de mulţi ani. Iar acum, în mod evident, Marea Britanie a intensificat sprijinul după invazie (…)” , a subliniat Stoltenberg.

Aceste lucruri arată rolul de conducere pe care Marea Britanie îl are în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi sunt absolut sigur că pot continua să mizez pe Marea Britanie într-o lume mai contestată şi în contextul în care trebuie să investim cu toţii mai mult în apărarea colectivă, într-o lume în care suntem vizaţi de provocări din ce în ce mai mari ale regimurilor autoritariste” , a subliniat Stoltenberg.