• Robert Clary a murit la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 96 de ani.
  • Decesul actorului a fost confirmat miercuri de nepoata sa pentru THR.
  • El a fost cunoscut mai ales pentru rolul caporalului Louis LeBeau din serialul Hogan’s Heroes.

Robert Clary a murit la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 96 de ani. Decesul actorului a fost confirmat miercuri de nepoata sa pentru THR. El a fost cunoscut mai ales pentru rolul caporalului Louis LeBeau din serialul Hogan’s Heroes.

Robert a jucat alături de Bob Crane în serialul, care a fost difuzat timp de șase sezoane între 1965 și 1971, despre un american care a condus un grup de prizonieri de război aliați într-o misiune de a-i învinge pe naziștii din lagărul Luft Stalag. Robert a fost ultimul membru supraviețuitor din distribuția principală a serialului.

Înainte de cariera sa de actor, Robert – care era cel mai mic dintre cei 14 copii ai unei familii de evrei ortodocși stricți – a fost trimis într-un lagăr de concentrare la Auschwitz împreună cu familia sa. El a dezvăluit pentru THR în 2015 că mama sa i-a spus atunci să „se comporte” și „să facă ceea ce îți spun ei să faci”.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

În mod sfâșietor, părinții săi au fost uciși în camerele de gazare, iar el a fost singurul membru al familiei sale capturate care a supraviețuit celor 31 de luni de încarcerare. Mai târziu, Robert a recunoscut că abilitatea sa de a face performanță a jucat un rol în menținerea sa în viață, deoarece a cântat în fața soldaților SS o dată la două săptămâni. După eliberare, a fost mutat în Franța, înainte de a se muta în Los Angeles în 1949.

Vorbind pentru prima dată despre evenimentele oribile în interviul din 2015, el a spus: „Timp de 36 de ani am ținut aceste experiențe din timpul războiului închise în mine. Dar cei care încearcă să nege Holocaustul, suferința mea și a altor milioane de oameni m-au forțat să vorbesc”.

Și a recunoscut că interpretarea unui rol în Hogan’s Heroes a fost complet diferită de cea cu care s-a confruntat, deoarece serialul era „despre prizonieri de război într-un stalag, nu într-un lagăr de concentrare”. Pe lângă serial, Robert a jucat și în filme precum Ten Tall Men și Thief of Damascus. De asemenea, a jucat pe marele ecran și a avut o carieră pe Broadway. A lucrat la producția Seventh Heaven în 1955, alături de Ricardo Montalban și Bea Arthur.

Pe micul ecran a apărut în telenovele, inclusiv Days of Our Lives și The Young and the Restless, în timp ce în industria muzicală a apărut pe o serie de înregistrări de jazz.