• O rusoaică a fost abandonată de proprii părinți pentru că a ajutat la reconstrucția caselor ucrainene distruse de armata lui Vladimir Putin.
  • Tânăra în vârstă de 28 de ani face parte dintr-o mică trupă de ruși anti-Putin care flutură steagul Ucrainei și ajută la reconstrucția clădirilor distruse.
  • Familia ei s-a întors împotriva ei atunci când a rămas să ajute în loc să se întoarcă în țara sa natală.

O rusoaică a fost abandonată de proprii părinți pentru că a ajutat la reconstrucția caselor ucrainene distruse de armata lui Vladimir Putin. Curajoasa Maria Korkina a fost chiar anunțată de mama ei: Sper să mori de foame”.

Tânăra în vârstă de 28 de ani face parte dintr-o mică trupă de ruși anti-Putin care flutură steagul Ucrainei și ajută la reconstrucția clădirilor distruse. Originară din orașul siberian Irkutsk, ea locuia în capitala ucraineană Kiev de patru ani când a izbucnit războiul în februarie.

Familia ei s-a întors împotriva ei atunci când a rămas să ajute în loc să se întoarcă în țara sa natală. Maria, care acum refuză să vorbească în limba rusă, a declarat: Mama mea și-a pierdut complet mințile. A spart farfurii, strigând: Ești o trădătoare”. Când Rusia a lansat primele rachete asupra Kievului, am rugat-o să meargă la mitinguri sau să pună un afiș, spunând: Fiica mea este bombardată”. Mi-a răspuns spunându-mi: Nu e mare lucru dacă dormi în metrou. Odată ce naziștii vor fi eliminați, totul va fi bine. I-am trimis fotografii tatălui meu. El a spus că totul era fals. A spus că îl crede pe Putin, nu pe mine”.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Maria vrea să ispășească” pentru crimele de război ale Rusiei și își petrece zilele reconstruind casele distruse. În prezent, ea ajută în Irpin, în apropiere de Kiev, locul unde s-au dat cele mai grele lupte la începutul războiului. Ea a declarat: Sunt ocupată cu reparații la un apartament care a fost lovit de un tanc rusesc. Acolo locuia o familie cu un băiețel. Toată lumea este în viață, dar tatăl a fost rănit.”

Munca este grea – dar merită. Maria a spus: Nu am mai lucrat niciodată în muncă fizică și este foarte greu. Dar sunt mândră să ajut”. Iar ucrainenii sunt fericiți că ea este acolo. Maria a spus: Le-am spus voluntarilor că înțeleg dacă nu vor să mă ajute din cauza naționalității mele. Dar ei m-au primit cu brațele deschise”.