• „Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze semnificativ moderarea conținutului și să abordeze dezinformarea, a declarat Breton într-un tweet săptămâna trecută.
  • Sir Elton a dezvăluit că părăsește platforma din cauza riscului de răspândire a dezinformării, iar legenda Rocketman a insistat că acest lucru contravine ethosului propriei sale muzici.
  • Prezentatorul Talk TV Morgan a scris: „Pun pariu că Elton nici măcar nu știe să scrie pe Twitter.

Piers Morgan l-a atacat pe Sir Elton John, după ce și-a anunțat vineri motivele pentru care a renunțat la Twitter. Sir Elton a devenit cea mai recentă celebritate care a renunțat la Twitter în urma preluării de către Elon Musk, alăturându-se astfel lui Stephen Fry, în timp ce multe fețe celebre se retrag din cauza diverselor controverse, inclusiv faptul că utilizatorii pot plăti pentru o bifă albastră” – și, prin urmare, pentru verificare – și retragerea unei politici menite să combată dezinformarea legată de COVID-19 pe platforma de socializare.

Vineri, Sir Elton a dezvăluit că părăsește platforma din cauza riscului de răspândire a dezinformării, iar legenda Rocketman a insistat că acest lucru contravine ethosului propriei sale muzici. El a scris pe Twitter: Toată viața mea am încercat să folosesc muzica pentru a aduce oamenii împreună. Cu toate acestea, mă întristează să văd cum dezinformarea este folosită acum pentru a diviza lumea noastră.

Am decis să nu mai folosesc Twitter, având în vedere recenta lor schimbare de politică care va permite dezinformării să înflorească necontrolat.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În timp ce majoritatea urmăritorilor lui Sir Elton au fost devastați, dar înțelegători, în legătură cu această mutare, prezentatorul Talk TV Morgan a scris: Pun pariu că Elton nici măcar nu știe să scrie pe Twitter.

Radiodifuzorul s-a confruntat cu o mulțime de reacții negative, o persoană scriind- Acesta este Sir Elton John pentru tine, Piers”, în timp ce o alta a scris: Aș fi vrut să nu o faci tbh”. Între timp, decizia lui Sir Elton vine la puțin peste o săptămână după ce Uniunea Europeană l-a avertizat pe Musk că Twitter ar putea fi interzis să opereze în blocul comunitar dacă nu respectă regulile, după cum a relatat Financial Times.

Thierry Breton, comisarul Uniunii Europene pentru piața internă, se afla într-o convorbire video cu directorul executiv al Twitter atunci când a dat avertismentul, potrivit FT, care citează persoane care au cunoștință despre discuție.

Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze semnificativ moderarea conținutului și să abordeze dezinformarea, a declarat Breton într-un tweet săptămâna trecută.