• The Rolling Stones sunt acum și pe banii în Marea Britanie.
  • Monetăria Regală a Marii Britanii sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a legendarei trupe prin includerea lor pe o nouă monedă de colecție.
  • Liderul Mick Jagger, chitariștii Keith Richards și Ronnie Wood, precum și regretatul toboșar Charlie Watts pot fi văzuți pe monedă.

The Rolling Stones sunt acum și pe banii în Marea Britanie. Monetăria Regală a Marii Britanii, cea mai veche companie din țară și producătorul oficial al monedelor britanice, sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a legendarei trupe, prin includerea lor pe o nouă monedă de colecție.

Moneda de 5 lire sterline (6,07 dolari) Made to Rock” prezintă o imagine cu silueta trupei cântând și numele formației, potrivit Associated Press. Liderul Mick Jagger, chitariștii Keith Richards și Ronnie Wood, precum și regretatul toboșar Charlie Watts pot fi văzuți pe monedă.

Suntem încântați să fim onorați prin intermediul unei monede oficiale din Marea Britanie”, a declarat trupa într-o declarație inclusă în anunțul Royal Mint. „Cu atât mai semnificativ este faptul că lansarea coincide cu cea de-a 60-a aniversare a noastră”. Noua monedă este a cincea din seria Music Legends a Monetăriei Regale, care celebrează artiștii britanici. Printre ceilalți artiști onorați în cadrul seriei se numără Queen, Elton John, David Bowie și The Who.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Obiectele de colecție vor costa mai mult decât o monedă obișnuită, monedele similare din seria Music Legends putând costa între 15 lire (18,12 dolari) și 465 de lire (561,92 dolari).

Seria noastră Music Legends creează o nouă generație de colecționari de monede”, a declarat Rebecca Morgan, director al serviciilor pentru colecționari la The Royal Mint, potrivit AP. „Sperăm că aceasta oferă un tribut adecvat celor 60 de ani de muzică rock and roll ai trupei pentru milioanele lor de fani din întreaga lume. The Rolling Stones sunt legendele rock din Marea Britanie și anticipăm că această monedă va fi incredibil de căutată de colecționarii de monede și de iubitorii de muzică deopotrivă.”

Monetăria Regală a declarat că această monedă este unică, deoarece este una dintre ultimele care onorează viața și serviciile reginei Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie la 96 de ani.

Moneda este, de asemenea, una dintre ultimele care vor fi lansate purtând efigia Majestății Sale defuncte, Regina Elisabeta a II-a, marcând un moment semnificativ în istorie”, a adăugat Morgan în declarație. The Rolling Stones au reînceput anul acesta turneul european Sixty” (2022), care s-a încheiat în august la Berlin.