• Președintele ucrainean anticipează asistență din partea partenerilor cu sisteme de apărare aeriană.
  • La Kiev, încălzirea a fost restabilită în trei sferturi din oraș, iar electricitatea a revenit în două treimi, a declarat primarul Vitali Klitschko.
  • Zelenski a precizat că există probleme cu livrarea de apă și servicii electrice în mai multe regiuni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că în numeroase zone persistă întreruperi de energie electrică ca urmare a pagubelor provocate de atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice, Kievul înregistrând cele mai mari pierderi.

Zelenski a declarat pe Telegram că raidurile cu rachete ale armatei ruse de vineri au distrus numeroase părți ale liniilor de transmisie electrică din Ucraina.

El a precizat că există probleme cu livrarea de apă și servicii electrice în mai multe regiuni. Poziția Kievului este dezastruoasă”, a spus el.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Zelenski a declarat că autoritățile anticipează o asistență suplimentară din partea partenerilor din zonă cu sisteme de apărare aeriană și că, în consecință, „principala formă de teroare rusească (teroarea rachetelor) va deveni imposibilă”.

La Kiev, încălzirea a fost restabilită în trei sferturi din oraș, iar electricitatea a revenit în două treimi, a declarat primarul Vitali Klitschko. Dar programele de întreruperi de urgență sunt în curs de implementare”, a scris el pe aplicația de mesagerie Telegram. Pentru că deficitul de electricitate este semnificativ”.