• Noile filme ale lui Martin Scorsese, Wes Anderson, Sam Mendes, Greta Gerwig și Florian Zeller, printre alții, anunță o sărbătoare a cinematografiei în lunile următoare.
  • The Guardian a făcut o listă cu câteva dintre filmele foarte așteptate din 2023.
  • Printre cele mai așteptate sunt Guardians of the Galaxy 3, Dune 2, Spider-Man: Across the Spider-Verse sau Indiana Jones 5.

Noile filme ale lui Martin Scorsese, Wes Anderson, Sam Mendes, Greta Gerwig și Florian Zeller, printre alții, anunță o sărbătoare a cinematografiei în lunile următoare.

A Man Called Otto

Un film dulce-amărui, cu inima calmă, refăcut după un film suedez numit A Man Called Ove, cu Tom Hanks în rolul unui bătrân morocănos și plictisitor care, după ce soția sa moare, nu mai vede niciun motiv pentru a continua să trăiască. Încercările sale repetate de a se sinucide sunt întrerupte în mod absurd, iar apoi o nouă prietenie pare că va schimba lucrurile.
6 ianuarie

Till

Danielle Deadwyler (din thrillerul western The Harder They Fall de anul trecut) joacă în această dramă istorică de Chinonye Chukwu. Ea o interpretează pe Mamie Till, o femeie afro-americană care a devenit activistă pentru drepturile civile în 1955, după ce fiul ei Emmett, în vârstă de 14 ani, a fost ucis cu brutalitate de rasiști, se presupune că pentru că a fluierat la o fată albă.
6 ianuarie

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Enys Men

Mark Jenkin, autorul și experimentalistul din Cornwall, a creat acest film în proză și poezie, cu o acțiune care se petrece în 1973 pe o insulă îndepărtată (titlul în Cornwall înseamnă „insula de piatră”). Mary Woodvine joacă rolul unei femei a cărei singurătate o face să se prăbușească în spirală în vise și amintiri.
13 ianuarie

All the Beauty and the Bloodshed

Familia Sackler este marea dinastie farmaceutică americană, care a făcut o mega-economie din pilula opioidă OxyContin, care creează dependență, și care și-a spălat brandul prin donații către mii de galerii. Acest documentar este despre fotografa Nan Goldin, care a devenit dependentă de această substanță și apoi a condus o campanie pentru a-i trage la răspundere pe cei din familia Sackler.
27 ianuarie

EO

Autorul veteran Jerzy Skolimowski a realizat un film sincer, în semn de omagiu adus filmului Au Hasard Balthazar al lui Robert Bresson – povestea unui măgar numit EO (după sunetul său de ,,eeeee-ohhh” care brăzdează). EO are parte de o succesiune amețitoare de aventuri: martor intim al vanității umane.
3 februarie

The Whale

Brendan Fraser a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase la festivalurile din întreaga lume pentru interpretarea sa în acest film despre un profesor de engleză care are o creștere în greutate extremă și depresie, și care conduce orele de Zoom cu aparatul foto închis.
3 februarie

Guardians of the Galaxy 3

După ce a fost grațiat și reangajat după un scandal ofensator pe Twitter – și după ce a ajuns și mai mult la conducerea fabricii rivale de supereroi DC – James Gunn regizează cel de-al treilea film din franciza Marvel Guardians of the Galaxy, care îi prezintă pe cei nepotriviți ciudați. care a devenit pe neașteptate aur de box office. Chris Pratt se întoarce ca Peter Quill, care trebuie să-și adune prietenii pentru o nouă misiune.
Premiera: 5 mai

Mica Sirenă

Scenarista Jane Goldman și regizorul Rob Marshall au preluat un proiect foarte mare: o versiune lungă a uneia dintre cele mai îndrăgite animații Disney, Mica Sirenă. Halle Bailey este Ariel, prințesa sirenă care se îndrăgostește de prințul uman pe care îl salvează dintr-un naufragiu.
Premieră: 26 mai

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Una dintre cele mai interesante evoluții din lumea supereroilor este această ramificație animată ciudată a francizei, plasată într-o realitate alternativă precum multiversul Spider-Verse, care implică luptătorul de crimă. În al doilea film, Oscar Isaac îi dă glas lui Spidey din lumea viitoare în 2099.
Premieră: 2 iunie

Indiana Jones 5

La doar 80 de ani, Harrison Ford se întoarce în rolul Indiana Jones, iar Phoebe Waller-Bridge o interpretează pe nașa sa. Jones trăiește acum în era spațială: anul este 1969 și aterizarea pe Lună este iminentă. După ce s-a confruntat ultima oară cu Hitler în Indiana Jones și Ultima Cruciadă, eroul nostru nu știa că nazismul va fi din nou o problemă. Dar acum este profund deranjat de faptul că cineva din Germania nazistă este implicat în programul spațial – sinistrul inginer Voller, interpretat de Mads Mikkelsen.
Premiera: 30 iunie

Dune 2

Prezentând cea de-a doua ediție a colosalei adaptări a lui Denis Villeneuve după romanul clasic al lui Frank Herbert, Timothée Chalamet revine în rolul lui Paul Atreides, îndrăgostit de Chani a lui Zendaya și găsind un punct de vedere comun cu Fremen în timp ce lupta cu conspirația care i-a distrus familia.
Premiera: 3 noiembrie

Orașul Asteroidului

Noul film al lui Wes Anderson are loc la o convenție de astronomie pentru adolescenți nerăbdători într-un oraș fictiv din deșert din SUA, în anii 1950, unde se întâmplă ceva important și ciudat. Filmul în sine, pe care Anderson l-a scris împreună cu Roman Coppola, a fost filmat într-un studio spaniol în condiții de COVID în urmă cu doi ani și îi are în distribuție pe Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Tilda Swinton și mulți alții.