• Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că victoria Rusiei asupra Ucrainei este inevitabilă”, salutând eroismul soldaților ruși într-un mesaj video de Anul Nou.
  • Acesta a declarat că situația de pe linia frontului rămâne dificilă” și a criticat Ucraina și Occidentul pentru că încearcă să limiteze Rusia.
  • Ucraina a recuperat acum mai mult de jumătate din teritoriul confiscat de Rusia în primele săptămâni ale invaziei sale.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că victoria Rusiei asupra Ucrainei este inevitabilă”, salutând eroismul soldaților ruși într-un mesaj video de Anul Nou. Șeful apărării de la Moscova, care a fost puternic criticat de vocile pro-război din Rusia pentru eșecurile de pe câmpul de luptă în timpul campaniei de 10 luni, a declarat că situația de pe linia frontului rămâne dificilă” și a criticat Ucraina și Occidentul pentru că încearcă să limiteze Rusia, scrie Reutres.

Intrăm în noul an într-o situație politico-militară dificilă”, a declarat Shoigu. Într-un moment în care există cei care încearcă să șteargă istoria noastră glorioasă și marile noastre realizări, să demoleze monumentele în cinstea învingătorilor asupra fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze și să profaneze tot ce este rusesc”.

Cu lupte sângeroase în curs de desfășurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de km, iar Rusia nu a obținut nici un câștig teritorial din primele luni ale războiului, Shoigu le-a spus soldaților ruși: „Victoria, ca și Anul Nou, este inevitabilă”.

Recomandări

KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT
S-A RUPT COALIȚIA
RESPINSĂ DIN NOU
GO GREEN
ARTA LA GUNOI

Shoigu a lăudat, de asemenea, acțiunile nepieritoare, curajul altruist și eroismul” de care au dat dovadă trupele rusești care luptă împotriva a ceea ce el a numit „neonazism și terorism”.

Kievul și Occidentul au respins afirmația Rusiei potrivit căreia luptă împotriva naziștilor” în Ucraina ca fiind un pretext nefondat pentru încercarea președintelui Vladimir Putin de a cuceri teritorii și de a-l răsturna pe Volodimir Zelenski într-un război de agresiune neprovocat.

Moscova se aștepta la o victorie rapidă în ceea ce numește o „operațiune militară specială”, dar rezistența viguroasă a Ucrainei și miliardele de dolari în arme occidentale au ajutat Kievul să întoarcă cursul războiului și să organizeze o serie de contraofensive uimitoare. Ucraina a recuperat acum mai mult de jumătate din teritoriul confiscat de Rusia în primele săptămâni ale invaziei sale.